banner913
banner932
banner1012

Avustralya'da on binlerce çocuk cinsel istismara uğradı

banner1020

Kraliyet Komisyonu raporuna göre, Avustralya’da kiliseler ve okullarda on binlerce çocuk cinsel istismara uğradı.

banner974
Avustralya'da on binlerce çocuk cinsel istismara uğradı

banner971

 

 

 

 

Avustralya’da çocuklara yönelik cinsel istismarları araştıran Kraliyet Komisyonu, kiliseler, okullar ve devlet kurumlarında on binlerce çocuğun cinsel istismara uğradığını ortaya çıkardı.

Eski Başbakan Julia Gillard’ın talimatı ile 2012'de kurulan Kraliyet Komisyonu, beş yıllık araştırmasını içeren raporunu yayımladı.

Beş yıl boyunca 8 binden fazla cinsel taciz mağdurunu dinleyen, 42 bin kişi ile telefonla görüşen ve binlerce kişinin şikayetini değerlendiren kurumun raporuna göre, aralarında kiliseler, okullar, spor kulüpleri ve devlet kuruluşlarının da yer aldığı 4 bin kurumda on binlerce çocuk cinsel istismara uğradı.

Raporda, "Avustralya’daki kurumlarda on binlerce çocuk cinsel istismara uğradı ancak tam rakamı asla bilemeyeceğiz. Bu bir çürük elma meselesi değil, toplumun büyük kurumları ciddi şekilde başarısız oldu. Rakam ne olursa olsun, en güvenilir kurumlarımızın çoğunda nesiller üzerinde yapılan ulusal bir trajedidir." ifadeleri yer aldı.

Çocuk istismarlarında faillerin çoğunlukla din adamları ve öğretmenler olduğuna yer verilen rapora göre, çocuklara yönelik tacizlerin yapıldığı kurumların başında yüzde 62 ile Katolik kiliseleri geldi.

Raporda, Katolik kiliselerindeki evlenme yasağının gözden geçirilmesi tavsiye edildi.

Çocuk istismarının önlenebilmesi için 400 den fazla öneriye yer verilen raporda, çocuklara yönelik cinsel istismarların önüne geçecek bir ulusal strateji geliştirilmesi, çocuk güvenliği için bakanlık kurulması, anaokullarından itibaren istismarın ne olduğu bilgisinin verilmesi ve görevlilere istismarları rapor etme mecburiyetinin getirilmesi önerileri yer aldı.

Avustralya Katolik Piskopos Konferansı Başkanı Başpiskopos Denis Hart, yaptığı açıklamada, mağdurlardan özür dileyerek önerileri dikkate alacaklarını ve piskoposların evlenme yasağı konusundaki önerileri Vatikan'a ileteceklerini kaydetti.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ise raporu hazırlayan komisyon üyelerinin ‘‘çok zor ve rahatsız edici bir işi’’ tamamladıklarını belirterek, "Komisyonun yaptığı ulusal bir trajediyi ortaya çıkartmak’’ ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.