banner913
banner932
banner1012

Avrupa'nın mülteci korkusu: Sınıra jiletli tel çekti

banner1020

Sığınmacıların Batı Avrupa'ya geçmek için en önemli güzergahlarından biri olan Macaristan, sığınmacı akınını durdurmak için 175 kilometrelik Macaristan-Sırbistan sınırına jiletli tel örgü çekti.

banner974
Avrupa'nın mülteci korkusu: Sınıra jiletli tel çekti

banner971

Macaristan Emniyetinden yapılan açıklamada, 3-5 Şubat tarihlerinde ülkeye girmeye çalışan 91 kişinin sınır bölgelerinde engellendiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca, 23-29 Ocak tarihlerinde 276, 30 Ocak - 5 Şubat tarihlerinde ise 176 sığınmacının ülkeye girişine izin verilmediği açıklandı.  SINIRLARA ASKER VE POLİS TAKVİYESİ YAPMIŞTI Macaristan, sığınmacılara karşı alınan önlemler kapsamında, Vişegrad Grubu'ndaki ortakları Çekya, Polonya ve Slovakya'nın desteğiyle sınırlarına asker ve polis takviyesi yapmıştı. 9 Mart'ta ise sınırlardaki güvenlik önlemlerini artırıp, ülke genelinde olağanüstü hal ilan etmişti. TERMAL KAMERA, GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ, REFLEKTÖR.. Macaristan Başbakan Başdanışmanı György Bakondi, yaptığı açıklamada, sığınmacıların ülkeye girişini engellemek için daha önce çekilen jiletli tel örgülerin termal kamera, gece görüş sistemi, reflektör ve kayıt sistemleriyle güçlendirildiğini, bölgede çalışan araçların daha hızlı hareket edebilmesi için yeni yollar açıldığını belirtip, sınıra bugüne kadar yapılandan daha yüksek ve daha güçlü yeni tel örgü hattı çekileceğini söylemişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.