banner913
banner932
banner1012

Atina'daki selde ölü sayısı artıyor

banner1020

Başkent Atina yakınlarındaki Mandra'da yoğun yağışın ardından gelen sel, tüm bölgeyi kapladı. Selde 13 kişinin öldüğü bildirilirken, can kaybının artmasından endişe ediliyor

banner974
Atina'daki selde ölü sayısı artıyor

banner971

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın batısındaki kasabaları vuran sel 13 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Yunan itfaiyesinden alınan bilgiye göre, Atina'nın yaklaşık 40 kilometre batısındaki Mandra ve Nea Peramos kasabalarını sel vurdu. Yunanistan Sağlık Bakanlığı şu ana kadar selden dolayı 13 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Ölen kişilerin, arama kurtarma çalışmaları sırasında su basan evlerinde bulunduğu belirtildi.

 
Sahil kasabası Nea Peramos'ta da sel ve taşkınlar sebebiyle yollarda kuvvetli akıntıların oluşması ve taşkınlar sebebiyle, yüzlerce kişinin evlerinde ve araçlarında mahsur kaldığı açıklandı. 
Kurtarma çalışmalarının 125 itfaiye memuru ve 40 araç ile devam ettiği, kurtarılan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 
Atina-Korinth otobanında mahsur kalan otobüs yolcularının da itfaiye ekiplerince kurtarıldığı ifade edildi. 
Sel felaketinin yaşandığı Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerinde olağanüstü hal ilan edildi.
Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.