banner913
banner932
banner1012

Almanya ABD elçisini çağırdı

banner1020

ABD'nin Berlin Büyükelçisi John B. Emerson'un, NSA'nın Almanya'yı dinlediğine ilişkin iddialar üzerine başbakanlığa çağrıldığı bildirildi.

banner974
Almanya ABD elçisini çağırdı

banner971

 

ABDnin Berlin Büyükelçisi John B. Emersonun, ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) Almanyayı dinlediğine ilişkin iddiaların medyaya yansıması üzerine başbakanlığa çağrıldığı bildirildi.

DİNLEME İDDİALARI

Alman medyasında çıkan haberlere göre, istihbarat birimlerinden sorumlu bakan Peter Altmaierin, Emerson ile görüştüğü ve kendisinden Wikileaksin internet sitesinde NSAnın Almanyada Başbakan Angela Merkel ve bazı bakanlıklarda dinleme yapması iddialarıyla ilgili bilgi aldığı ifade edildi.

Federal Meclis (Bundestag) NSA Araştırma Komisyonu Başkanı Patrick Sensburg, Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARDye yaptığı açıklamada, ABDlilerin ortaya çıkan yeni iddialar karşısında bir açıklama yapmak zorunda olduklarını dile getirdi.

ÇOK GİZLİ BELGELER

Yeni ortaya çıkan belgelerde Merkelin 2011in Ekim ayında Vietnama seyahati sırasında danışmanıyla Yunanistan kriziyle ilgili yaptığı telefon görüşmesinin dökümüne yer verildi. Merkelin görüşmede Yunanistandaki kriz için en iyi çözümün hangisi olduğu konusunda kararsızlığını, bu konuda Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve diğer bazı aktörlerle görüş ayrılıkları yaşadığını dile getirdiği ifade ediliyor.

Çok gizli olarak nitelenen bu belgenin ABD tarafından İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda ile de paylaşıldığı vurgulandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.