banner913
banner932
banner1012

Afganistan'da 26 yıl sonra bir ilk

banner1020

banner974
Afganistan'da 26 yıl sonra bir ilk

banner971

Çalkantılı on yıllar geçiren ülke, yeni kurulan radar sistemiyle yabancı ülkelerin kontrolündeki hava sahasını geri aldı



Afganistan hükümeti, 26 yıl sonra kendi hava sahasının  kontrolünü ele aldı. 

Devlet Başkanlığı sözcüsü Şah Hüseyin Murtezevi, yaklaşık 26 yıldır  Afganistan hava sahası kontrolünün yabancı ülkelerde olduğunu belirtti.

Kabil Uluslararası Havalimanı'na yeni radar sistemi kurulmasıyla hava  sahası kontrolünün tamamen Afgan hükümetine geçtiğini ifade eden Murtezevi,  sistem sayesinde Afganistan'ın hava sahasının kontrol edilebileceğini söyledi.

Afganistan Sivil Havacılık İdaresi Başkanı Mahmud Şah Habibi,  Afganistan hava sahasının artık daha da güvenli olacağını kaydetti.

Yeni kurulan radar sisteminin maliyetinin 30 milyon dolar olduğunu  dile getiren Habibi, radarın bakımı ve kontrolü için de her sene 10 milyon dolar  harcanması gerektiğinin altını çizdi.

Sovyetler Birliği tarafından kurulan Kabil havaalanındaki eski radar  sistemi, 1990'lardaki iç savaş sırasında tahrip olmuştu.

Taliban rejiminin 2001'de yıkılmasıyla ülke hava sahası kontrolü  yabancı güçlerin eline geçmiş ve 2014'te Afgan makamlarına teslim edilmesinin  ardından özel bir şirkete verilmişti.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.