banner913
banner932
banner1012

ABDde idam mangası kararı

banner1020

Utah Valisi Gary Herbert, eyalette ölüm cezalarının idam mangası tarafından infaz edilmesine olanak tanıyan tasarıyı onayladı. İdam mangasıyla infazı dehşet verici bulduğuna işaret eden Herbert, ancak yöntemin gerekli ilaçların...

banner974
ABDde idam mangası kararı

banner971

Utah Valisi Gary Herbert, eyalette ölüm cezalarının idam mangası tarafından infaz edilmesine olanak tanıyan tasarıyı onayladı.
İdam mangasıyla infazı dehşet verici bulduğuna işaret eden Herbert, ancak yöntemin gerekli ilaçların sağlanamaması durumunda eyalette idam cezalarının planlandığı gibi infaz edilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Valinin sözcüsü Marty Carpenter, Jüri, bir zanlının suçlu olduğuna hükmettiğinde ve yargıç idam cezası kararı verdiğinde bizim bu cezayı uygulamaktan başka seçeneğimiz yok. Zehirli iğneyle infaza devam edeceğiz. İdam mangası, gerekli ilaçların bulunamaması durumunda bizim için yedek yöntem olacak dedi.
Geçen yıl Oklohama eyaletinde zehirli iğneyle infazı sırasında yeni bir ilaç karışımı kullanılan 38 yaşındaki Clayton Lockettin işlemin başarısız olması üzerine 40 dakika can çekiştikten sonra kalp krizinden ölmesi, infazlarda kullanılan ilaç karışımlarıyla ilgili tartışma başlatmıştı. Bazı ilaç firmalarının ölüm cezasında kullanılacak ilaçları hapishanelere göndermeyi reddetmesi üzerine infazlar ertelenmiş ve eyalet yönetimleri yeni yöntemler araştırmaya başlamıştı.

Cumhuriyetçi Partinin Utah Senatörü Paul Ray, idam mangasının daha insancıl bir infaz yöntemi olduğunu savunmuş, insan hakları dernekleri ise öneriyi barbarca olarak nitelemiş ve eyaletin imajına zarar vereceğini ileri sürmüştü.

Utahda 2004 yılına kadar ölüme mahkum edilenlere zehirli iğne ile idam mangası arasında seçim yapma hakkı tanınıyordu. Utahta idam mangası tarafından infaz edilen son mahkum, 2010da Ronnie Le Gardner olmuştu.

AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.