banner913
banner932
banner1012

ABD ve Kuzey Kore arasında nükleer restleşme

banner1020

ABD Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin nükleer silah kapasitesi ve balistik füze savunma programlarının kendileri için “ciddi bir tehdit” olduğu açıkladı. Kuzey Kore ise ABD’ye suçlama ve meydan okumayla karşılık verdi.

banner974
ABD ve Kuzey Kore arasında nükleer restleşme

banner971
  • Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Ash Carter, Kuzey Kore'nin nükleer silah kapasitesi ve balistik füze savunma programlarının ABD'ye "ciddi bir tehdit" oluşturduğunu açıkladı.

  • Carter, NBC’de katıldığı bir programda eğer kedni topraklarına ya da dost ve müttefi ülkelerin toprağına müdahele gerçekleşiyorsa, Kuzey Kore’nin füze denemelerini vurabileceklerini açıkladı.

  • Kuzey Kore’den ise bu açıklamalara sert cevap geldi.


  • Ülkenin lideri Kim Jong Un tarafından belirlenen herhangi bir noktadan, herhangi bir zamanda kıtalararası balistik bir füze denemesi yapılabileceğini açıklayan yetkililer, silah kapasitelerini güçlendirmelerine ABD’nin düşmanca politikalarının neden olduğunu ifade etti.

  • Kim Jong Un, 1 Ocak’ta gerçekleştirdiği halka sesleniş sırasında, nükleer kapasitesi gelişkin olan ülkesinin kıtalar arası balistik füze testlerine çok yaklaştığını açıklamıştı.

  • ABD, 5 Ocak’ta Kuzey Kore'nin nükleer füze gelişminin geçen yıl benzeri görülmemiş bir seviyede yapılan deneme atışlarından sonra "niteliksel" bir iyileşme gösterdiğini açıkladı. 

    Fakat henüz balistik füze üzerine nükleer savaş başlığı monte edebilecek teknolojiye ulaşılabildiği düşünülmüyor. Donald Trump’da attığı bir tweet ile bu testlerin gerçekleşmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı.

  • Birleşmiş Milletler 2006 yılından bu yana Kuzey Kore’ye nükleer ve balistik füze testleri için yaptırımlar uygulamakta. Eylül ayında ülkede gerçekleştirilen en büyük nükleer denemeden sonra ise yaptırımlar daha da sıkılaştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.