banner913
banner932
banner1012

ABD, Afganistandan çekilmeyi erteledi

banner1020

Başkan Barack Obama Afganistan´da görevlerini sürdüren 9 bin 800 Amerikan askerinin yılsonuna dek ülkede kalacağını açıkladı. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile birlikte Beyaz Saray´da basın toplantısı...

banner974
ABD, Afganistandan çekilmeyi erteledi

banner971

Başkan Barack Obama Afganistan´da görevlerini sürdüren 9 bin 800 Amerikan askerinin yılsonuna dek ülkede kalacağını açıkladı. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile birlikte Beyaz Saray´da basın toplantısı yapan Başkan Obama, Afganistan´ın hala çok tehlikeli bir yer olduğunu ve isyancıların saldırılarını sürdürdüğünü, intihar saldırılarıyla sivil halkı hedef aldığını vurguladı.

Amerika´nın Afganistan´da elde ettiği kazanımları koruma konusunda kararlı olduğunu söyleyen Obama, Amerikan askerlerinin Afgan ordusunu eğitmeyi ve onlara danışmanlık yapmayı sürdüreceğini, terörle mücadele operasyonlarında da onlara destek vereceğini söyledi.

Başkan Obama daha önce ülkedeki Amerikan askeri sayısının sene sonuna kadar 5 bin 500´e ve 2017´de görevden ayrıldığında ABD Elçiliği ve başka Amerikan kurumlarını korumak için asker sayısının 1000-1500´e indirileceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Gani ise Amerikan askerlerinin geri çekilme takvimindeki esnekliğin ülkedeki reformları hızlandırmak ve Afgan Ulusal Güvenlik Güçleri´ni daha iyi liderliğe, donanıma ve eğitime sahip hale getirmek ve böylece temel görevlerine yoğunlaşmalarını sağlamak için kullanılacağını söyledi.

Gani Amerikan vergi yükümlülerine Amerikan askeri güçlerinin ülkesindeki çalışmalarını destekledikleri için teşekkür etti.

Nafiz ALBAYRAK / DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.