banner913
banner932
banner1012

"AB bölünmekten korkuyor"

banner1020

AP) Başkanı Antonio Tajani, "AB bölünmekten korkmalı ve korkuyor. Bu nedenle Avrupa ülkelerinin hepsi Katalonya'nın bağımsızlık girişimini desteklemeyeceğini açıkça belirtiyor." ifadelerini kullandı

banner974
"AB bölünmekten korkuyor"

banner971

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Katalonya'daki bağımsızlık girişimini hiçbir Avrupa Birliği (AB) ülkesinin tanımak istemediğini belirterek "AB bölünmekten korkmalı ve korkuyor." dedi.

İtalyan Il Messaggero gazetesine konuşan Tajani, İspanya ve İtalya'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Katalonya'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve durumun giderek ciddileştiğini belirten Tajani, Katalonya'nın bağımsızlık isteğinin İspanya hukuku ve anayasasına aykırı olduğunu vurguladı.

"AB BÖLÜNMEKTEN KORKMALI"

Tajani, "AB bölünmekten korkmalı ve korkuyor. Bu nedenle Avrupa ülkelerinin hepsi Katalonya'nın bağımsızlık girişimini desteklemeyeceğini açıkça belirtiyor." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinde olmasına rağmen bu konuda AB'yle hareket ettiğini kaydeden Tajani, İngiltere'nin de Katalonya'nın bağımsızlığını tanımayacağını hatırlattı.

Katalonya referandumunda gördüğü bazı sahnelerden rahatsızlık duyduğunu belirten Tajani, İspanya'nın milyonlarca vatandaşın kararlılığıyla kurulmuş bir demokrasi olduğunun unutulmaması gerektiğine işaret etti.

"İTALYA'DA DURUM FARKLI"

İtalya'da Lombardiya ve Veneto bölgelerinde düzenlenen referandumun Katalonya'dan farklı olduğunu kaydeden Tajani, "Lombardiya ve Veneto bölgelerindeki referandumlar yasa dışı değil. Katalonya referandumu yasa dışıydı. Katalanlar bağımsızlık istiyor. Lombardiya ve Veneto bölgesi sadece daha fazla özerklik istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

İtalya'nın ekonomik açıdan zengin bölgelerinden Lombardiya ve Veneto'da merkezi yönetimden daha geniş haklar almayı danışmak üzere dün referandum yapılmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.