banner913
banner932
banner1012

99 yaşında dünya rekoru kırdı

banner1020

Avustralyalı George Corones, Queensland'de 50 metre serbesti 56 saniye 12 salisede yüzdü. Bu derecenin dünya rekoru olarak kayıtlara geçmesi için Uluslararası Yüzme Federasyonu tarafından doğrulanması gerekiyor.

banner974
99 yaşında dünya rekoru kırdı

banner971

George Corones, Nisan ayında 100 yaşına girecek.

Nisan ayında 100 yaşına girecek olan Corones'in resmi bir etkinlikte yaptığı bu derecenin, kendi yaş kategorisinde yeni bir dünya rekoru olduğu düşünülüyor. 

Derecenin, Uluslararası Yüzme Federasyonu (Fina) tarafından dünya rekoru olarak doğrulanması gerekiyor. 

Brisbane'de yaşayan Corones, sonuçtan "çok memnun olduğunu" belirterek "Benim için örnek gösterilecek, çok dengeli bir yüzüştü... Sonunda elimle duvara çok sert vurmaya hazırdım." dedi.

George Corones, Nisan ayında 100 yaşına girecek.

Corones, gençliğinde yüzmeyi çok sevdiğini, 2. Dünya Savaşı patladığında spora ara verdiğini, yüzmeye egzersiz yapmak amacıyla 80 yaşında geri döndüğünü söyledi. 

Bu yaş grubunda dünya rekoru, 1 dakika 31 saniye ile 2014'te kırılmıştı. Corones, bu rekoru 35 saniye geliştirdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.