banner913
banner932
banner1012

74 DEAŞ militanı öldürüldü

banner1020

Dünya Haberleri › 74 DEAŞ militanı öldürüldü haberi Salahaddin, Enbar ve Musuldaki çatışmalarda 74 DEAŞ militanı öldürüldü. Irak'ın Salahaddin, Enbar ve Musul illerinde, güvenlik güçleriyle DEAŞ militanları arasında çıkan...

banner974
74 DEAŞ militanı öldürüldü

banner971
Dünya Haberleri ›
74 DEAŞ militanı öldürüldü haberi
Salahaddin, Enbar ve Musuldaki çatışmalarda 74 DEAŞ militanı öldürüldü.
Irak'ın Salahaddin, Enbar ve Musul illerinde, güvenlik güçleriyle DEAŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 74 militanının öldürüldüğü bildirildi.
 
Irak Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, orduya bağlı birliklerin, Salahaddin'in merkezi Tikrit'te 27 ve Enbar vilayetinin merkez kenti Ramadi'de 40 militanı öldürdüğü ve bir zırhlı aracı imha ettiği belirtildi.
 
Peşmerge kuvvetlerinde görevli Yüzbaşı Şirzad Zahuli de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'un 120 kilometre batısındaki Sincar kazasında, DEAŞ'le Peşmerge arasında çıkan çatışmada 7 militanın etkisiz hale getirildiğini kaydetti.
 
DEAŞ'in, Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, örgütün elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.