banner913
banner932
banner1012

33 yıl sonra bulunan 'seri katil', zaman aşımı nedeniyle yargılanamayacak

banner1020

banner974
33 yıl sonra bulunan 'seri katil',  zaman aşımı nedeniyle yargılanamayacak

banner971

Güney Kore'de polisin 21 bin şüpheliyi sorgulayarak ulaştığı ülke tarihinin en korkunç seri katili, 15 yıllık zaman aşımı nedeniyle hakim önüne çıkmayacak. Halihazırda baldızına tecavüz edip öldürmekten hapiste olan Lee Chun-jae adlı canavar, tamamı kadın ve kız çocuğu olan kurbanlarını çoraplarını boğarak öldürmüştü.

Güney Kore polisi, 33 yıl içinde 1 milyon 800 bin günlük mesai harcayarak 21 binden fazla kişiyi sorguladığı soruşturma sonunda ülkenin en büyük seri cinayetlerinin zanlısına ulaştı.

Ancak zaman aşımı nedeniyle, baldızına tecavüz edip öldürmekten hapiste olan Lee Chun-jae adlı 56 yaşındaki zanlı hakkında dava açılamayacak.

1986'yla 1991 yılları arasında başkent Hwaseong bölgesinde yaşları 13 ile 71 arasında değişen 10 kız çocuğu ve kadın, tecavüz edildikten sonra öldürülmüştü.

Cesetler elleri ve ayakları bağlı olarak bağlı olarak bulunmuştu. Kurbanların kendi çoraplarıyla boğulduğu cinayetler, ülkede pek çok film ve diziye konu olmuştu.

Polis, en az üç kadından alınan örneklerin zanlının DNA'sıyla eşleştiğini açıkladı. Lee Chun-jae cinayetlerle ilgisi olmadığını savundu.

Gyeonggi Nambu Polis Müdürü ban Gi-soo AFP ajansına "Kurbanların aileleri ve tüm Kore halkına, cinayetleri bu kadar zaman içinde çözemediğimiz için çok üzgün olduğumuzu bildirmek istiyorum. Tarihi sorumluluk anlayışıyla gerçeği açığa çıkarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Soruşturma kapsamında 20 binden fazla parmak izi karşılaştırılmış ancak sonuç elde edilememişti.

Lee Chun-jae, 1994'te ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ülkede bu tür suçlarda zaman aşımı süresi 15 yıl.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.