banner913
banner932
banner1012

16 öğrenci ve 2 öğretmen için anma töreni

banner1020

10. sınıfa giden öğrencilerin İspanyolca kursu kapsamındaki değişim programı kapsamında gittiği İspanyadan dönememeleri ve elim bir kazaya kurban gitmeleri kasabada büyük üzüntü yarattı. Okulu ziyaret edenler hayatını kaybedenler...

banner974
16 öğrenci ve 2 öğretmen için anma töreni

banner971

10. sınıfa giden öğrencilerin İspanyolca kursu kapsamındaki değişim programı kapsamında gittiği İspanyadan dönememeleri ve elim bir kazaya kurban gitmeleri kasabada büyük üzüntü yarattı.

Okulu ziyaret edenler hayatını kaybedenler için Joseph-König Lisesinin önünde yüzlerce mum yaktı, üzerinde Neden? ve Dün ne kadar kalabalıktık, bugün ise yalnızız yazılı pankartlar asıldı. Eğitimin yapılmadığı okulda 50 kişilik bir ekibin psikolojik destek verip danışmanlık yaptığı belirtildi.

Okulda eğitim gören Türk öğrenciler arkadaşları için büyük üzüntü duyduklarını ve bugün ders yapılmadığı, kendilerine yönelik çeşitli konuşmalar yapılarak psikolojik destek verildiğini belirttiler. Çevre sakinleri olaydan çok etkilendiklerini, bu tür bir facianın kendilerinin de başlarına gelebileceğini ve bu acıyı paylaşmak için buraya geldiklerini söylediler.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda canlı yayın aracı okulun önünde nöbet tutuyor. Değişim programının partner okulunun bulunduğu Llinars del Valles kentinde yüzlerce kişi kurbanlar için düzenlenen bir anma törenine katıldığı bildirildi. Tüm ülkede olduğu gibi Haltern Belediyesinin de bayrakları yarıya indirildi.

Mesut ZEYREK / HALTERN / DHA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.