banner913
banner932
banner1012

120 vekil isyan etti: 'İslam Devleti' demeyin!

banner1020

120 İngiliz milletvekili, BBCnin IŞİDe “İslam Devleti demesine itiraz eden ortak bir mektup yazdı.

banner974
120 vekil isyan etti: 'İslam Devleti' demeyin!

banner971

 

BBC, IŞİD demeyi reddetse de Sözde İslam Devleti tanımlamasını kullanacağını açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron bu hafta yaptığı bir açıklamada,İngiliz medya kuruluşu BBCnin haberlerinde IŞİD için İslam devleti ifadesi kullanmasını eleştirerek, Çünkü bu İslam devleti değildir, korkunç ve barbar bir rejimdir demişti. Bu açıklamanın ardından 120 milletvekili benzer ifadelerin yer aldığı bir mektubu BBCye gönderdi.

Mektupta İslam devleti ifadesini kullanılmaması gerektiğini çünkü bunun gereksiz yere İslami aşırıcılara itibar sağlamak anlamına geldiğini ifade edildi.

Muhafazakr Partili milletvekili Rehman Christinin liderliğindeki 120 parlamenter, BBCden İslam devleti yerine IŞİD ifadesini kullanmasını istedi. Mektuba, İngiltere Başbakanı Cameronın yanı sıra, Londra Belediye Başkanı ve Muhafazakr Partili milletvekili Boris Johnson ve İskoç Ulusal Partisinin (SNP) milletvekili ve partinin eski lideri Alex Salmond da imza koydu.

Sözde İslam Devleti diyeceğiz

BBC Genel Müdürü Tony Hall çağrılara cevaben kaleme aldığı makalede şu cevabı verdi:
BBC bir grubu ya da kuruluşu tanımlarken, o grubun kendini nasıl tanımladığını esas almaktadır. Sadece İslam devleti ifadesi kullanmanın böyle bir devletin var olduğu anlamına geleceğinin ve bunun yanıltıcı olduğunun farkındayız. Biz de bundan sonra Sözde İslam Devleti ifadesini kullanacağız.

Kaynak : AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.