banner913
banner932
banner1012

12 metropol belediye iklim değişikliğine karşı savaşacak

banner1020

12 metropol belediyesi iklim değişikliği ve hava kirliliğinin önüne geçmek için 2030'a kadar şehirlerde mazot ve benzin kullanılan otomobillerin kullanılmasını yasaklayan "Fosil Yakıtı Sona Erdirme Deklarasyonu"na imza koydu

banner974
12 metropol belediye iklim değişikliğine karşı savaşacak

banner971

Aralarında Paris, Londra, Mexico City ve Los Angeles'ın da bulunduğu 12 metropol belediye, sera gazı emisyonunu şehir merkezlerinde 2030'a kadar sıfıra indirmeye karar verdi.

Paris Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 12 metropol belediyesi iklim değişikliği ve hava kirliliğinin önüne geçmek için 2030'a kadar şehirlerde mazot ve benzin kullanılan otomobillerin kullanılmasını yasaklayan "Fosil Yakıtı Sona Erdirme Deklarasyonu"na imza koydu.

Paris, Londra, Mexico City, Los Angeles, Cape Town, Kopenhag, Barcelona, Quito, Vancouver, Milan, Seattle ve Auckland kentleri 2025'ten sonra sadece yeşil enerji kullanan ve sera gazı salınımı yapmayan otobüsler alacak.

İmzalanan deklarasyona ileride 91 belediyeyi bir araya getiren uluslararası bir belediyeler örgütünün diğer üyelerinin de katılması bekleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.