banner913
banner932
banner1012

102 kaçak göçmen kurtarıldı

banner1020

Libya'nın kuzeyindeki Sabrata kenti açıklarında bir teknede 102 kaçak göçmen yakalandı

banner974
102 kaçak göçmen kurtarıldı

banner971

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Albay Eyub Kasım yaptığı yazılı açıklamada, başkent Trablus'un 60 kilometre batısındaki Sabrata kenti açıklarında büyük bir ahşap teknede bulunan 102 kaçak göçmenin batı sahil bölgesi ekipleri tarafından yakalanarak kurtarıldığını söyledi.

Kasım, aralarında 10 kadın ve 5 çocuğun bulunduğu göçmenlerin 3'ünün Pakistanlı, birinin Faslı, çoğunluğunun ise Afrika uyruklu olduklarını aktardı.

Teknenin Trablus'un batısındaki Ez-Zaviye Rafinerisi Limanı'na çekildiğini belirten Kasım, insani yardımda bulunulan söz konusu göçmenlerin, Zaviye kentindeki Yasa Dışı Göç Birimi'ne bağlı En-Nasr Sığınma Merkezi'ne götürüldüğünü ifade etti.

İtalya, geçen şubat ayı başında Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Akdeniz'in orta kesiminde artarak devam eden yasadışı düzensiz göç ve insan kaçakçılığını önlemeye yönelik bir memorandum imzalamıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.