banner913
banner932
banner1012

100 hastayı gözünü kırpmadan öldürdü

banner1020

Almanya'nın Oldenburg ve Delmenhorst kentlerinde 2000 ile 2005 yılları arasında hasta bakıcılığı yapan 41 yaşındaki Niels Högel, görev yaptığı yıllarda 100'ün üzerinde hastayı öldürdüğünü kabul etti. Oldenburg bölge mahkemesinde ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan seri katil, mahkemede suçlarını itiraf etti.

banner974
100 hastayı gözünü kırpmadan öldürdü

banner971

Yaşanan bu olayın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’da işlenen en büyük seri cinayetler serisi olduğunu açıklayan savcı Daniela Schiereck-Bohlmann, 41 yaşındaki Niels Högel’in 2 hastayı öldürmekten dolayı mahkum edildiğini şimdi de 100 hastanın öldürülmesiyle ilgili yargılandığını ifade etti.

Yaşları 34-96 arasında değişen hastaları 5 yıl içerisinde, yoğun bakımdaki hastalara kalp ilaçları enjekte ederek öldürdüğünü itiraf eden Högel, ifadesinde, “Hastalar yoğun bakında çaresiz yatıyorlardı. Yardıma ihtiyaçları vardı. Ben de yardım ettim” diyerek kendini savundu.

2008 yılından beri cezaevinde tutuklu bulunan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Högel, görevli olduğu yoğun bakım ünitelerinde kalp ilaçlarını kullanmanın arttığı ve ölüm oranlarının artmasıyla ilişkilendirilerek başlatılan soruşturma sonucunda yakalanmıştı.

Oldenburg ve Delmenhorst hastanelerinde, yakınlarını kaybeden hasta yakınlarının açtığı davalar sonucu yeniden başlatılan araştırmalarda katilin 100’ün üzerinde hastayı öldürdüğü belirlendi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.