banner913
banner932
banner1012

Dün 23 Nisandı!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 24 Nisan 2017, 10:16

Dün Ankara da yoğun kar yağışına karşın Lefkoşa da güneşli fakat fırtınalı bir hava vardı.

Yakın Doğu İlk Okulunda dördüncü sınıfta olan torunum Arını izlemeye gittik ailece. Havanın tüm olumsuzluğuna rağmen müthiş gösterilerle karşılaştık.

Çocuklarımızı 23 Nisana iyi hazırlayan başta öğretmenlerine ve ilgililere sonsuz teşekkürler.

Fakat gösterilerin sonunda davetlilere sunulan tablo muhteşemdi.

Bir kez daha anladım ki Türk insanına Atatürk ü unutturmanın imkan ve ihtimali yok, olmayacak ta!

İzmir marşı eşliğinde çocuklarımızın taşıdığı Atatürk posteri, Türkiye ve KKTC bayraklarının görüntüsü muhteşemdi.

Gözlerim doldu, aklım yıllar öncesine gitti.

O günlerde 110 milletvekiline sahip TC Meclisinin tamamının oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Büyük önder Atatürk ün söylevi yıllar içinde yıpratılmaya çalışılsa bile,Atatürkçüyüm diyenlerin yanlış icraatları, Atatürk ün manevi varlığının arkasına saklanarak yapılan hatalar ona mal edilmeye çalışılsa bile onun yaktığı meşale hiç sönmeyecek.

YDÜ İlk Okulundan gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarında bunu bir kez daha gördüm.

                                                   *******************

Kıbrıs Türk insanı İstiklal savaşıyla birlikte her dönemde kalbi Türkiye ile çarpmış, Türk ulusunun bir parçası olmaktan asla vaz geçmemiş, Türkiye Cumhuriyetinin var olmasıyla birlikte Atatürk inkılaplarını ilk uygulamaya geçiren toplum hüviyetini her zaman muhafaza etmiştir.

Laik yapıyı yaşam felsefesi olarak benimsemiş, kadına saygıyı, çocuğa sevgiyi önde tutmuş, paylaşımcı yapısı sayesinde 1958 lerden başlayan var olma mücadelesini gerçekleştirebilmiştir.

Bu gün toplum içinde beliren ve toplumun geleceğini tehlikelerin kucağına atmaktan gocunmayan zihniyet 1974 sonrasında zahmetsizce her arzu ettiğine ulaşabilmiş, tabir yerinde ise “ne oldum delisi” konumuna gelmiş kesimlerden oluşmaktadır.

“Barış, hemen şimdi barış” sloganları altında ruhunu pazara çıkarmış  yaklaşımlar Kıbrıs Türkünün uzağındadır, olmaya da devam edecektir.

Ve kimsenin şüphesi olmasın ki, 23 Nisan ruhu her zaman Kıbrıs Türkünün içinde var olmayı sürdürecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.