banner913
banner932
banner1012

“Dr. Küçük çok yardımseverdi”

banner1020

Liseyi bitirdikten sonra, 1957 yılında Büyükkonuk’tan iş bulmak için geldiği Lefkoşa’da bir arkadaşının tavsiyesiyle HALKIN SESİ matbaasında çalışmaya başlayan Hasan Özarın, tam 51 yıl aralıksız çalışarak 2008 yılında emekliye ayrıldı

banner974
“Dr. Küçük çok yardımseverdi”

banner971

HALKIN SESİ matbaasında baskıdan müdürlüğe giden yolculuğu bizlerle paylaşan gazetenin en uzun süreli çalışanlarından Hasan Özarın,  Dr. Küçük’ün doktorluğu yanında matbaasıyla da Kıbrıs Türkü’ne her zaman destek olduğunu anlattı

HALKIN SESİ Gazetesi emektarı, yıllarca matbaanın müdürlüğünü yapmış Hasan Özarın ile Halkın Sesi’nin 75. Yılı dolayısıyla röportaj gerçekleştirdik.

Şu an 78 yaşında olan Hasan Özarın, liseyi bitirdikten sonra iş bulmak için Büyükkonuk’tan Lefkoşa’ya geldiğini ve arkadaşının tavsiyesi ile HALKIN SESİ Gazetesi’ne girdiğini ve HALKIN SESİ’nden emekli olduğunu anlattı.

Özarın, HALKIN SESİ matbaasında 1957’nin Ağustos ayında başladığını ve 51 sene çalıştığını aktararak HALKIN SESİ’nde, 2008 yılında emekli olduğunu anlattı .

İlk teknik bölüme girerek baskı, dizgi yapan ve 1972’den sonra matbaanın müdürü olan Hasan Özarın geçmiş yıllardan aklında kalan bazı anıları şöyle anlattı:

“Köyden gelen bazı müşteriler para vermek istemezdi. Doktor da almayın para derdi. Genç öğretmenler çocuk dergisi çıkarırdı. Doktor daima gereken kolaylığı yapın fazla para almayın derdi. Onlar ülkenin geleceği olacak, ülkede söz sahibi insanlar olacak derdi, nitekim öyle oldular.”

Doktor ile bazı anılarını da anlatan Özarın, Doktor Küçük’ün yardımsever biri olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Bütün çalışanlara yemek verirdi. Grup grup giderdik. 63-74 döneminde parasız kalırdık sigara verirdi bize. 63 döneminde ben mevzideydim. Gazeteleri mevzilerde beleş dağıtırdık. Zaten o zaman kimsede para yoktu. 63’ten 68’e kadar mücahitlik yaptım. Doktor bize izin aldı. Gece matbaada çalışırdık gündüz mevziye gider 6 saat nöbet tutardık. Çok memnundum HALKIN SESİ’nde çalışmaktan. Çocuklarımı okuttum, büyüttüm HALKIN SESİ’nde çalıştığım sürece.”

Hasan Özarın, Doktorun Rumlar tarafından da sevilen biri olduğunu söyleyerek bir anısını bizimle paylaştı: “Doktorun hastalık dönemimde mal aldığımız Rum bir tüccar vardı. Bana geldi ne yap et bana izin al doktoru göreyim dedi. İzin alamadım. Doktor Londra’da hastanaye yattığında Rum tüccar gidip orada onu gördü.”

Özarın, Doktor Küçük’ün personelini çok sevip saydığını, 14 Martlarda pikniklere restoranlara gittiklerini söyledi. Özarın, Doktor öldükten sonra da 14 martlarda mezarına ziyarete gittiklerini sözlerine ekledi.

HALKIN SESİ’nin  durumunun çok iyi olduğunu belirten Özarın, kendi bankaları ve yardımlaşma sandıklarının olduğunu anlatarak, ihtiyacı olana o sandıktan para verirdiklerini söyledi. Özarın, “kendi ihtiyat sandığımız vardı, oraya para yatırırdık” dedi.

Özarın, “Başka gazeteler açılınca tüm personele aldığımız ücretten daha yüksek teklif geldi. Bir tek Halil İbrahim Kaymaklılı ile ben gitmedik” diyerek HALKIN SESİ’nin paradan daha önemli olduğunu vurguladı.

“Bu memleket bu kadar çok gazeteyi kaldırmaz”diyen Özarın,  gazeteciliğin artık para kazandırmadığını söyledi. Özarın, HALKIN SESİ Gazetesi için de iyi dileklerde bulunarak “daha iyi günlere gider umarım, özlediğimiz günlere” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.