banner913
banner932
banner1012

Dinsizin hakkından imansız!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 15 Mayıs 2019, 15:16

İster kabul edelim, isterseniz etmeyelim, bu ülkede iş yaparken gelenekselleşmiş gösteriş hastalığının esiri olmuş durumdayız!

KKTC de zaman zaman “huzur operasyonları” denilen polis denetimleri yapılıyor.

Belki haftada, belki ayda yapılan operasyonlarda hiç boş çıktığını gördünüz mü?

Trafikte her dört sürücüden birinin polise takıldığı rakamlarla ortada!

Kimi alkolden, kimi uyuşturucudan, kimi ruhsatsız araba kullanmaktan, kimi kemer takmamaktan, kimi cep telefonundan ceza yiyor, tutuklanıp yargıya havale ediliyor.

Yıllar önce Lefkoşa Türk Lisesinde Okul Aile Birliği Başkanı olduğum dönemlerde emekli olan müdürün yerine taa Erenköy den müdür atanmıştı.

İşin başında Mustafa Dilmen hocayla yıldızımız pek uyuşmadı.

Rahmet istedi Erol Özçelik hocam Eğitim Bakanlığında Müsteşardı. Bazı durumlarda aramızı bulmaya çalışırdı.

Zaman içinde ben ona, o bana alıştık ve okulda çok güzel işler yaptık.

Allah iğliğini versin, hiç unutmam Mustafa Dilmen benden var olan fotokopi cihazına ilaveten daha gelişmiş fotokopi cihazı almamızı rica etmişti.

Nedenini sordum, bana “Adnan bey kardeşim siz de görüyorsunuz bu çocuklar sadece sınav dönemlerinde çalışmayı alışkanlık haline getirdiler. Mademki sadece sınav döneminde çalışıyorlar biz de sınavları sıklaştırarak onları çalışmaya zorlayacağız”

Makul geldi, gittik gelişmiş fotokopi cihazını aldık!

Makaleme polis denetimlerinden söz ederek başlamıştım ve her denetim döneminde sürücülerin ortalama olarak dörtte birinin suç işlediğinin tespit edildiğini yazmıştım.

Bu durumda sınavdan, sınava ders çalışma alışkanlığındaki çocuklara uygulandığı gibi, denetimleri sıklaştırmak hatta her gün ve akşam denetimlerde bulunmak ülkeyi suç cenneti olmaktan çıkaracaktır diye düşünüyorum.

Dinsizin hakkından imansız gelir ifadelerini çağrıştırırcasına, suç unsuru sayılan her davranışa sert ve anında müdahalede bulunmak bir alışkanlık haline getirilmelidir!

Ülkenin huzur ülkesi olmasını mı istiyoruz?

Öyleyse başka yerlerden hatta en elzem ihtiyaçlardan kesip polis kadrolarının yeterli düzeye gelebilmesi için gereken önlemleri almak, istihdam yapmak öncelikli icraatlardan olmalıdır.

Zira ülkede yaşanmakta olanlar artık ürkütücü boyutuna gelmiş durumdadır!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.