banner913
banner932
banner1012

Deli işi değil, düşman işi!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 25 Şubat 2016, 17:06

 

Yıllardır kuzeyde kalan Rum ibadet yerleri en itinalı şekilde tamir edilmekte, bakımı yapılmaktadır!

Bu uğurda dünyadan hatırı sayılır büyüklükte katkılar alınmaktadır!

Zaman, zaman makalelerimde sitemde bulunan ifadelerle, güneyde kalan ve Türklere ait camilerin aynı titizlikle bakım görmediğini, göstermelik birkaç ibadethanenin dışında diğer camilerle ve türbelerle kimselerin ilgilenmediğini yazdım!

Ta eskiden beri Rumların ibadethane ayrıcalığı gözetmeksizin camilere saldırılarda bulunduğu, ibadet yerlerini kundakladığı, ateşe verdiği, zarar, ziyana uğrattığı görülmüş, yaşanmış olaylardandır!

Buna karşın 1974 ün hemen sonrasında yapılan ikon hırsızlıklarının dışında kuzeyde kalan Kiliselerin ateşe verildiği, zarara uğratıldığı görülmüş hadiselerden değildir!

Kıbrıs Türk toplumu arasından bu güne kadar biri çıkıp ta  bu ibadet hanelerden

herhangi birine zarar-ziyan vermiş midir?

Rum fanatizmini gözler önüne sermek ve bu davranışların dar çerçevelerde gerçekleştiğinin yanlışlığını gözler önüne sermek maksadıyla başka örnekler de verebiliriz!

2014 yılında bir etkinliğe katılmak üzere güneyde bulunan M.Ali Talat a Elam mensupları tarafından saldırıda bulunulmuş, beraberinde bulunan muteber adamı ve bir gazeteci darp edilmişti.

Geçtiğimiz gün güneyde fanatik Rum gençleri Cumhurbaşkanı Akıncıya hitaben “has…tir Akıncı” mealinde hakaretlerde bulunmuşlar, küfürlerle bezenmiş sloganlar atarak Türk e duydukları kin ve öfkeyi bir kez daha ortaya koymuşlardır!

Sormak istiyorum, bu güne kadar Kuzeye geçen herhangi bir Rum lidere buna benzer bir davranış sergilendi mi?

Hakaretler edildi mi?

İster Türklere ait ibadethanelere yapılan saldırılar olsun, isterse Kıbrıs Türklerini temsil eden kişilere yapılan aleni hakaretler ve saldırılar olsun, bunları münferit olaylar gibi göstermek ya da “deli işi” olarak değerlendirmek başını kuma sokmuş deve kuşu konumunda olmak, davranmak demektir!

Artık silkinelim, uyanalım ve kendimize gelelim!

Benzer her hadisede Güneyi destekler açıklamalar yaparak içinde yaşadığınız topluma ihanet etmeyin.

Rum kesimindeki büyük çoğunluğun Türk düşmanlığı ile dolu olduğunu ve Güneyde uzlaşıyı Türkün teslimiyeti olarak algılandığını artık görelim!

 

Bu davranış şekillerini, ya yok varsaymak, ya da hafife alarak değerlendirip yorumlamak gaflet uykusunda olanların işidir, bunu da böyle bilelim! 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.