banner913
banner932
banner1012

Değişim mi, dönüşüm mü?


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 31 Ocak 2019, 21:56

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, federasyondaki yönetim sürecinin dokuzuncu yılı içerisinde. Sayın Sertoğlu’nun gerçekleştirdiği icraatları “DEĞİŞİM” sloganı altında takdim edip hayata geçirdiği hepimizin malumu...

Geriye dönüp baktığımızda Sertoğlu’nun değiştirmediği, eskisinden devralıp yürürlükte tuttuğu tek bir şey var oda Merkez Hakem Kurulu. Ömer Adal Federasyonundan devraldıkları bu kurul ile yollarına devam ede geldiler. Burada istikrarı sağladıkları kesin ve net.

Ancak diğer kurum ve icraatlarda hep değişim yaşandı. Dış ilişkiler değişimi başlatan Hasan Sertoğlu, NFB (Non FIFA Bord) bugünkü adıyla CONIFA ile ilişkileri keserek “Biz böyle küçük işlerle değil büyük, anlamlı işlerle uğraşacağız” diyerek KOP sürecini başlattılar!

Daha sonraları ise tekrar dönüşüm yaparak Conifa’ya bel bağlanmıştır! Bu yıl ise bu kuruluşun ne Avrupa Kupası organizasyonlarına KATILMAMA kararı alınmıştır! Yani, dünyanın ne içerisindeyiz ne dışında! O zaman sormak gerekmez mi, Biz neredeyiz? diye.

KOP’a üyelik yerine FIFA’da ‘özel izin’ alma girişiminin en doğru hareket olduğunu, KOP’tan bize hayır gelmeyeceğini hatırlatmamış mıydık sizlere? Sonuç ne oldu! Malum zaman boşuna su gibi akıp gitti.

İçe yönelik çalışmalarda ise Sertoğlu Federasyonu, önceliği futbolcuların mukavele yapma şartını ortadan kaldırmaya vermiş futbolculara imtiyaz tanıyan hakkı ellerinden almıştı! Şimdi ise futbolculara mukavele hakkı tanıma düşüncesindeler!

Lig statülerini değiştirerek değişime devam eden Sayın Sertoğlu, ligdeki takım sayılarını 12’den 16’ya çıkarmış ve bugünkü çıkmazı yaratmıştır. Kulüpler iflas noktasına gelmişse, bu ve yabancı futbolcu sayısından gelmiştir. Takımlarımız üzerinde yük ağırlaşmış, dayanılmaz noktaya gelmiştir.

Kulüplerin 2 yabancı oynatabilme hakkını, Kulüpler Birliği’nin kademeli olarak bir’e düşürülsün istemine karşın 3’e çıkarmıştır. Bugünse Federasyon Başkanımız. “Yabancı futbolculara ciddi şekilde paralar harcamanın doğru olmadığını, işin kötüye gitmekte olduğuna” vurgu yapmaktadır. O zaman bu sayıyı artırırken aklınız neredeydi diye sormak yanlış mı olur Sayın Başkan…

Diğer günlük, detay içeren değişiklikleri, futbolumuzdan bir şey alıp götürmediği için burada zikretmek istemiyorum.

Bugüne gelip baktığımızda ‘değişimlerin - dönüşe’ uğradığını görüyor ve sorma gereğini duyuyoruz.

Madem eskiye dönecektiniz bu değişimleri niye yürürlüğe koydunuz Sayın Başkan? Bu konu ile ilgili olarak sizleri eleştirenlere niye acımasızca saldırdınız?

Sizlerin iyi niyetinden, insancıl duygularınızın yüksekliğinden hiç şüphem yok. Yardımsever, sevilen bir insansınız, iyi insansınız. Ancak ülke futbolu, iyi insanlıkla bir yere varamaz. Deneyim, bilgi, ileri görüşlülük ve bugünkü dünyayı iyi tanımak yanında gerçekler ışığında hareket etmeyi bilmek gerekir…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.