banner913
banner932
banner1012

Dalgaların toprağı aşındırması gibi!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 02 Haziran 2018, 10:30

 TMK’nın kararı uyarınca Kozan köydeki 349 metre karelik malına bir Rum’un dönme kararının alınmasının ve bu karara dayanarak Skuridis isimli Rum’un ev inşasına başlamasının nelere mal olacağını, nerelere kadar uzanacağını şimdiden görür gibiyim!

Yaklaşık 4-5 yıl önce de Lapta da bir Rum’a malı iade edilmişti.

Her ne kadar Anayasamızın 159’cu maddesinin B fıkrasının içeriğinde “tazminat” “takas” ve “iade” uygulamasının yapılabileceği hususu var olsa bile, güneyin her adımının bir amaç doğrultusunda atıldığını düşündükçe, şimdilik seyrek olsa bile böylesi uygulamaların emsal teşkil edeceğinden kuşkuluyum.

Bu doğrultuda alınan kararların arkasının incir ipi geleceğinden, güneyden kuzeye malına sahip çıkmak adına müracaatların sıklaşabileceğinden ve sonuçta yıllardır verdiğimiz mücadelenin, oluşturduğumuz yapının zafiyete uğratılacağından, neticede çökertileceğinden kuşkuluyum!

Bütün bunlar önceden hazırlanmış senaryonun aşamaları gibi bir his var içimde!

Dini tören başlığı altında yapılan etkinliklerin, kuzeyi sahiplenme ve bu sahiplenmeyi dünyaya gösterme senaryolarından başka bir şey olmadığını yıllardır yazdık!

Aralarına yabancı misyondan kimseleri de katarak Maraş’a uzanma hamlesi de bunun bir parçası değil miydi?

Dalgaların zaman içinde toprağa uğrattığı erozyona benzer zafiyetlerin yaşatılmaması umudu içinde olayları ve gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz!

                                              ***********************

Işısal’dan alınan bayrak!

Mahalli seçimlere dönük olarak KKTC’nin en ücra bölgelerinde bile bir hareketlilik, bir canlılık yaşandığını gözlemliyoruz.

Adı üstünde “mahalli seçim”

Mahallindeki kimselerin yarıştığı, hizmet verebilecek isimlerin tercih sıralamasına konduğu bir seçim.

Bu süreç içinde bazı tersliklerin, anormal yaklaşım ve tespitlerin yapıldığını da gözlemliyoruz.

KKTC’nin her köşesi şantiye ortamında rötuşlanırken, Değirmenlik bölgesi mahzun, beledi faaliyetler normal seyrinde devam ediyor. Bunun dışına çıkıldığı görülmemiş, neden?

Sosyal Medya Paylaşımında CTP Gazi Mağusa milletvekili sayın Asım Akansoy “Değirmenlik bölgesinde icraatlarıyla fark yaratan değerli abimiz Osman Işısal’ dan aldığımız bayrağı çok daha ileriye taşıyacağız “diye yazmış.

Değirmenlik bölgesinde Osman İşısal mademki icraatlarıyla fark yaratıyordu neden aday gösterilmedi? Amaç beledi hizmet miydi, yoksa asıl olan CTP ye hizmet miydi?

Son olarak, icraatlarıyla fark yaratan  Işısal’dan alınan bayrağın alınış şekli hangi etik kuralın cinsindendi?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.