banner913
banner932
banner1012

Daldan dala…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 10 Ocak 2018, 23:35

Futbolumuzun dinlenme yörüngesine girdiği şu sıralar bize, daldan dala konma şansı verdi. Biz de öyle yaparak bu hafta daldan dala konmayı yeğledik.

Gençler Birliği’nin büyümesi suniydi

Ara transferde yoğunluk, temas bazında sürmesine karşın Larnaka Gençler Birliği, özüne dönüp küçülme kararı almasından sonra kulüplerin Gençler Birliği üzerine yoğunlaşması normaldi. Öyle de oldu! Aslına bakarsanız Gençler Birliği’nin büyümesi ‘suni’ idi. Boyundan büyük işlere girersen iflası da göze almışınız demektir. Ne demiş Atalarımız: Ayağını yorganına göre uzatmaz isen, üşümekle karşı karşıya kalırsın. Özünden şaşan her kuruluşun kaçınılmaz sonudur bu örnek gelişme.

Türkmenköy’ün yargı başvuruşu!

Uzun yıllardır mahkeme koridorlarından uzak duran futbolumuz, Sertoğlu Federasyonu’nun göreve gelmesiyle birlikte sivil mahkemelerin gediklisi oluverdi! Serdarlı’nın Federasyonu dava edip kazanmasından sonra şimdi de Türkmenköy, Sertoğlu Federasyonu’nu dava edip hakkını mahkemelerde aramayı yeğledi.

Türkmenköy Aydın Spor Kulübü, Mesarya Spor Kulübü ile gerçekleştirdiği birleşmeyi ayrılığa dönüştürünce Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile ihtilafa düştü. Federasyon bünyesinde çözülmeyen konuya şimdilerde mahkeme salonlarında çözüm aranıyor…

Yüksek İdare Mahkemesi konu ile ilgili olarak ne karar verir bilemiyorum ama Türkmenköy ismini değiştirerek bu birlikteliği sağlanmışsa, Türkmenköy “esas kulüp” kabul edilmiş demektir. Dernekler mukayyitliğinde sadece onun ismi var ise varın sonucu siz takdir ediniz.!

Hakemlerimizin garip hali!

Geçmiş yıllara göre hakemlere yönelik çirkin saldırıların artış gösterdiği hepimizin malumu. Buna karşın Hakemler Derneği Başkanımız garip demeçler vermekten geri durmuyor! Bir hafta önce bıçak kemiğe dayandı, yasal haklarımızı kullanacağız, kınıyoruz derken dün yaptığı açıklamada, “İlk yarı adına memnunuz” demektedir.

Başkan, ne demek istiyor anlayamadım! Hakemler feci şekilde dövülüyor, hakemler, mesleği bırakma noktasına geliyor; Buna rağmen “memnunuz” diyebiliyor sevgili başkanımız!

VAR

Yukarıda sözünü ettiğim ‘VAR’ var mısın yok musun oyunun ismi değildir! VAR futbolda esasa indirgenmiş bir vakadır. VAR, yani Video Assistan Referee (Video Yardımcı Hakem) kavramı, bu yıl Rusya’da yapılacak Dünya Kupası organizasyonu ile birlikte futbol oyun kurallarındaki yerini resmen almış olacak ve son karar merci olacaktır.

VAR kavramı ülkemizde ne zaman yürürlüğe girer sorusuna bizim yanıtımız, Kıbrıs sorunu çözüldükten sonra olacaktır. Ancak bu kavram bizlere, dünya ile aramızdaki farkı göstermesi bakımından güzel bir ölçüm aleti olacaktır. Dünya futbolundan kaç yıl geride olduğumuzu yalın bir şekilde gösterecektir bizlere. 2018’i baz olarak alır, VAR sistemini uygulayacağımız yılı da esas aldığımızda, yapacağımız küçük bir matematik hesap, Dünya futbolundan kaç yıl geride olduğumuzu gösterecektir bizlere!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.