banner913
banner932
banner1012

'ÇÖZÜM' YOKTUR


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 08 Kasım 2015, 16:27

Dış dünyanın baskıları sonucu müzakere masasına oturan KKTC, şimdiye kadar “federasyon”  çözümünden başka  bir çözüm görüşmedi. Bilinmelidir ki “federasyon”  çözümü, KKTC Devleti ve halkı için hiç de uygun bir çözüm modeli değildir. Bu gerçeğe rağmen, KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı ısrarla “federasyon” çözümü sınırları içinde kaldı. “Federasyon” çözümü  çizgisinin dışına çıkamadı. Böyle olunca da Rumlar umutlandı ve “federasyon” çerçevesi içinde hadeflerine daha da yanaştı. Sonuç olarak, eğer işler böyle giderse, biz yine kaybeden “taraf” olmaya devam edeceğiz.

KKTC halkı artık  “çözüm yoktur” kararını verdi. Yani “çözüm”  için görüşmekten vazgeçmek çözümdür. KKTC Devleti, Cumhurbaşkanı ve Hükümeti artık KKTC Devletinin devamından başka bir yol kalmadığını anlamalı. Rumlarla iç içe, “birleşik” yaşamanın  halkı çok zor günlere sürükleyeceği ortada.  Halk bunu çoktan anladı. Eee, o halde nedir bu “çözüm” ısrarı?... Sn. Akıncı artık “federasyon” çizgisinin dışına çıkmalı ve 32 yıllık KKTC bağımsız, egemen devletinin, bağımsız, egemen statüsünden söz etmeli.

“Çözüm yoktur” dediğimiz zaman iki taraf arasında bir “federal çözümün” mümkün olmadığını söylemek istemiyoruz... Ancak  böyle bir  “federal çözüm” gerçekleştiği takdirde, (hangi çözüm şekli isterse olsun) bunun bizim çok aleyhimize bir sonuç olacağını vurgulamak istiyoruz. Sn. Cumhurbaşkanı “federasyon” fasit dairesinin dışına çıkmalı ve KKTCnin devlet olarak bağımsız, egemen statüsünü ortaya koymalı. Statümüz belli. Bunda korkacak, çekinecek bir şey yok ki...Uluslararası hukuk altında belirlenmiş haklarımız ortada...

 

Bu bağımsız, egemen statüyü ortaya koyarsanız, “federasyon” odaklı uluslararası topluma açık bir mesaj vermiş olursunuz. Mesaj şöyle olmalı:   Bu adada en adil kalıcı çözüm, iki ayrı Devletli  bir çözümdür. Uluslararası toplum bu gerçeği inkâr edemez. Ancak, eğer “federasyon” çözümünü bulacağız diye ısrarla bu çözüme yönelirseniz, kimse sizin bağımsız, egemen statüye sahip bir devlet olarak kalmanızı düşünmez bile... İşte bu yüzden, devletin başı ilk adımı atmalı ve  Kıbrıs Türk halkını “federasyon”  kıskacfından kurtarmalı. Sn. Akıncı böyle bir düşünceye sahip mi? Bilinemez,  şimdilik herhangi bir ışık göremiyoruz. “Federasyon” çözümü gerçekleşirse KKTC Devleti ortadan kalkar.  “Federasyon”  çözümünü çökertirsek ve bağımsız, egemen devlet statümüzü  ayakta tutarsak, o zaman KKTC devam eder... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.