banner913
banner932
banner1012

Çözüm çantada keklik değil!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 26 Ocak 2017, 12:05

 İstifa depreminin önünü almak, üyelere kendini daha iyi tanıtmak ve anlatmak derdindeki CTP Genel Başkanı ilçelerde toplantı etkinliği başlattı.

Bu çerçevede geçtiğimiz akşam Dikmen e bir ziyarette bulundu.

Yayın organlarındaki resme baktım, toplantıya katılım, hele Dikmen boyutunda bir katılım düşünüldüğünde muhteşemdi.

Biraz daha dikkatli baktığımda, son sıralardaki sandalyeler ters. Bu kez düşünceye ve tarza bayıldım!

Zira salonun bir bölümüne ayna koymuşlar, dolayısıyla kalabalık gözükmesi için salonu ikiye katlamışlar.

 Özellikle mi seçildi, yoksa bu durum bir tesadüften mi ibaretti orasını bilemeyiz ama Tufan hocanın yer, yer söyledikleri hele eşitlik başlığı altında ilettikleri kulağa hoş gelen yaklaşımlar.

Ne var ki bunlar arasında bir ifade var ki! 

Çözümü, çantada keklik olarak görmek, çözüm ihtimalini, Güney Kıbrıs ın bu güne kadar göstermiş olduğu tutum ve davranışları görmezden gelerek “kapının arkasında” olarak nitelemek hayalcilikten öte değil!

Biliyorum, CTP Genel Başkanı çözüm olgusunu “şaha kalkmış” ortamlara getirmek için böyle konuşuyor!

Erhürman ın,  Anastasiadisin  eşitlik konusunda ayak sürüdüğünün, Kıbrıs Türklerini taba olarak gördüğünün de farkında olduğunu biliyorum ama neylersin, şartlanmışlık!

Nasıl olursa olsun meydana gelecek bir çözüm’ü, devrimciliğin, çağdaş uygarlığın bir olgusu olarak görme şartlanmışlığı!

Tıpkı, olumlu, olumsuz her gelişmeye olumsuzluk eki ilave etmenin devrimcilikten sayıldığı gibi!

Bir zamanlar moda kavramlara kapılarak bıyık sarkıtma, yeşil askeri parka giyme alışkanlıkları gibi.

Halbuki geçmişten günümüze yaşanan acılara, sıkıntılara bu gibilerin bizzat kendileri ya da aileleri de katlanmak zorunda kaldı!

Eziyet gördü, evinden, köyünden atıldı. Gerek 1963 te daha sonra 1974 de savaşın vahşetini tüm acımasızlığıyla teneffüs edildiği gibi.

Aralarında yollardan, iş yerinden, tarlasından, evinden alınıp meçhule götürülenler de vardı ama neylersin, şartlanmışlık!

Çözüm çantada keklik değil ama bu kafayla gidildiği takdirde kapıların gerisinde asıl olan, çantada görülen Kıbrıs Türk toplumudur!      

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.