banner913
banner932
banner1012

Cevizcinin Çuvalından


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 03 Eylül 2019, 23:09

Dün sosyal medyaya yansıdı, bugün de sanırım tüm spor basınında göreceksiniz; Başbakan Ersin Tatar ile KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun güleç, mutlu ve mesut fotoğraflarını…

Her ikisinin de ağzı kulaklarında verdikleri bu resim, ülkenin kıt kaynaklarından ayrılarak futbola aktarılacak 8 milyon 500 bin lira ile ilgili imza töreninde çekildi.

Spor Dairesi Müdürünün, daha doğrusu Hükümetin diğer ortağının bay-pas edilerek bizzat Başbakan’ın katıldığı imza töreni ile futbol kulüplerinden gelecek olası oylar garantiye alınmış! oluyor.

Araçlardan ruhsat parası adına alınan deve yükü ile para ile kevgire dönmüş yolların tamiri yapılması gerekirken, devletin bütçesine aktarılan milyonlardan sonra, salt kulüplere şirin görülmek adına sıra altyapı harcamalarına kaynak olması gereken paraya geldi.

Partili kişilerin cenazelerine ve düğünlerine giderek rekor kıran, bunun karşılığında önce partinin başkanı, sonra da AKP’den icazet alarak Başbakan olan Ersin Tatar’ın olası yeni seçimdeki oy stratejisi herhalde spor camiası üzerine kurulacak.

UBP’nin desteği ile Futbol Federasyon Başkanı olan Sertoğlu, bu konumunu Lefkoşa Belediye Başkanlığı ile pekiştirmek istemiş, Lefkoşa halkından yediği tokatla “seçilsem de, kaybetsem de aday olmayacağım” sözünü çiğneyerek başkanlık koltuğunda oturmaya devam etmişti.

Okulların açılmasına günler kala ne sınıflar hazır, ne de öğretmen atamaları gerçekleştirildi. Taşıma nüfus nedeniyle katlanarak çoğalan öğrenci sayısı, yerli nüfusun çocuklarını devlet okulları yerine borçlanarak da olsun özel okullara vermesine neden oluyor. Bari oy beklentisi ile futbola aktarılacak kaynakla; altyapı tesisleri çoğalsa, altyapıda çalışacak teknik adamların kalitesi arttırılsa, merkezi statların modernleşme giderleri karşılansa, gam yemeyeceğim.

Paranın bir kısmı federasyonun giderleri için harcanacak. Bir kısmı, geçen sezondan kulüplerin ödemediği hakem ödeneklerine aktarılacak. Kesinti sonrası kulüplere verilecek para ile de pahalı transferlerin aylıkları karşılanacak.

Ama olsun; karşılığında Sertoğlu makamında kalacak, Tatar ise hayali olan Başbakanlığı biraz daha sürdürecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.