banner913
banner932
banner1012

Çark, ters mi dönüyor?


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 29 Mart 2018, 08:05

Liglerimizin son altı haftasına girdiğimiz şu günlerde umutlar taze ama kuşkular maalesef güncelliğini koruyor. On kulübün başını çektiği “Ligin figüranı olmayacağız.” söylem ve ‘kumpas’ iddialarından sonra bir haftalık durgunluk bizlere umut vermesine karşın son haftada gelişen ‘hatalar’ yeni söylemlerin dillendirilmesine ön ayak oldu…

Reaksiyon gününe (kulüplerin isyan) kadar Yenicami lehine gerçekleşen ‘hatalar’ son iki haftadır Yenicami aleyhine işlemeye başladı. Siyah beyazlıların penaltıları görmemezlikten gelinirken (Ozanköy-Yenicami) rakibinin yaratığı penaltı pozisyonları da (Cihangir-Doğan Türk Birliği) ayni görmemezlik işlemine tabi tutuldu.

 ‘Hakemler de insandır hata yapabilirler.’ desturundan hareketle yaşananları ‘hata’ bölümüne koymaz isteriz ama insan sormadan da edemiyor! Yenicami lehine işlenen hatalar niye şimdilerde hep Yenicami’nin aleyhine işlemeye başladı? Bu hatalar niye hep Yenicami ekseninde dönüyor? Hataların hep tek yönlü çalışması normal midir? Hem lehine hem aleyhine gelişmesi olanak dışı mı? İnanmıyorum, inanmak istemiyorum ama bazılarının iddia ettikleri gibi hakemler bilinçli bir şekilde “Yönlendiriliyor mu?” sorusu da kafa karıştırıyor.

Böylesi, tek taraflı “tesadüflerin” sıkça yaşanması hayra alamet değildir. Hakem kardeşlerim, lütfen daha dikkatli olunuz. Bugünlerde hata yapmak, ölümcül içerik taşır! Takımlar hata yapsa bile siz yapmamaya bakınız. Çok dikkatli olunuz. hata yapmışım diyerek sorumluluktan kurtulamazsınız. Adalet terazisini tutan ellerinizin “titrememesine” özen gösterin lütfen.

MHK Başkanı Sadık Özbilgehan kardeşime, bir uyarıda bulunmak istiyorum. Şampiyonluğa oynayan takımların maçlarında hakem yetiştirme yanlışına düşmeyin. Elde mevcut en iyileri bu müsabakalarda görevlendirin. Lige şaibe düşürmemeye dikkat ediniz…

Bu arada ilgili ve yetkililerin, Cihangir başkanı ile Yenicami teknik direktörünün söylemlerini dikkate almalarını öneririm. Sağa sola ceza vermek veya onları susturucu davranışlara girmek doğru ve sağlıklı yol değildir. İşin gerçeğine inip gereken önemleri almaya öncelik veriniz lütfen.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.