banner913
banner932
banner1012

BUNLAR LAFTAN ANLAMAZ


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 22 Ocak 2016, 15:16

 

Dört yıl oldu aramızdan ayrılalı.

Bütün yaşamını, Kıbrıs Türkünün daha güvenli, müreffeh ve mutlu günler yaşamasını  sağlaması için harcamıstı koca Denktaş.

Üç evladını kaybetmişti.  Üzüldü, yoruldu,  ama, çizdiği yolda hiç sapmadan devam etti, yürüdü.

Kıbrıs Türk halkının, Dr. Küçükten sonra, lideri ve umudu olmuştu.

Başkan oldu, başkanlık yaptı, hükümetler kurdurdu, bozdurdu. Hep iyi niyetle ve Türkiye Cumhuriyeti ile sarsılmaz bağlar kurmak için çırpındı. Kurdu da.

 

Fakaat, Tayip Erdoğanla  bir türlü uyuşamadı... Bir kenara itildi. Rahatsızlandı.. Kendisi ile son mülakatımda, dert küpü olduğunu sezinledim ve sordum....sordum ...sordum. Bazı soruları net yanıtladı bazılarını es geçti veya dolaylı cevaplar verdi....

 

Kurulan tek partili, ve,  koalisyon hükümetlerinin icraatlarından memnun değildi.

“ Özcanhan , Özcanhan, ben bunlara, Mahkemeler bahçesindeki Hurma ağacını bile budattıramadım, olmadı, birçok konuda uyardım, yol gösterdim, yardımcı oldum... Ama, laf  dinlemez oldular” demişti.

-        Onun için mi çekildin bu binaya da, saraydaki gibi hala , sabahtan akşama çalışıyorsun ara vermeden diyecek oldum....

“ Tayip Erdoğanla ters düştük, aday olmadım, çekilip kendi dairemde, yine toplumdan kopmadan çalışıyorum. Halkıma ölünceye kadar hizmet etmek için  çizdiğim yoldan ayrılmadım. Arada gelen , danışan politikacılarımız var,  yardımlarımı hiç esirgemedim, esirgemem de”  demişti.

 

Endişeliydi. Siyasilerimizin gidişatını beyenmiyordu. Türkiye ile ilişkilerin zayıflatılmak istendiğini, bunun çok büyük yanlış olacağını söyledi ve  “anavatana, Türk ulusuna güvenmekten, isbiriliği içinde, kardeşce çalışmaktan başka seçeneğimiz  olamaz,” vurgusu yapmıştı.

 

Şöyle bir bakalım şimdiki durumumuza.

Onun yokluğunda KKTC ne oldu ? İtibarı, yönetimi, hükümetleri ne yaptı ?

Maalesef KKTC yi günden güne sıkıntılara soktu, nerde ise batırdı , yönetici olarak seçtiklerimiz.

Üreticiye, hayvancıya, memuruna  borçlarını ödeyemeyecek, maaşlarını gününde veremeyecek duruma düşürmediler mi KKTC yi ?

 

Ah Denktaş  , aha , ah !!

Seni, daha çok arayacak bu halk.

Hiç olmazsa yattığın yerde kemiklerini  sızlatmasalar...

 

Not. Rhatsızlığım nedeniyle bu yazıyı, Büyük liderin Ölüm yıl dönümü gününde yayınlayamadım.

 

Fotoğraf, son mülakatımızı yansıtıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.