banner913
banner932
banner1012

Bu ne ilktir, ne de son olacak!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 13 Ocak 2017, 14:05

Bunda şaşılacak ne var?Bu ne ilktir, ne de ilk olacaktır!

Rum lider Anastasiadisin Rum Ulusal Konseyini bilgilendirmek maksadıyla mülkiyetle ilgili verdiği belge basına sızdırılmış!

Halbuki sözüm ona Anastasiadis bu belgeyi “kesinlikle basına bilgi verilmeyecek” şerhi koyarak vermiş!

“Mış” diyorum, zira sızdırıldığı söylenen belgenin içeriği hakkında bizim basında “tık” yok!

Sadece Anastasiadisin bu sızdırma işine çok kızdığını ve bundan böyle Rum Ulusal Konseyini bilgilendirme işini belge vererek yapmayacağını duyurmakla yetindiler!

Rum siyasi parti başkanları da bunun üzerine “milli davaya zarar verecek “ ve “müzakere kabiliyetinin altını oyacak” hatta “uluslar arası örgütlerle aralarını bozabilecek” bu gibi bilgilerin basına sızdırılmasını kınayan açıklamalarda bulundular!

Rum ulusal konseyine verilen belgenin basına sızdırılmış olma ihtimali gerçekse, bizim görüşmeci heyetimizde bulunanlar açıklanan sırlarla ilgili olarak ne gibi önlem aldılar!

Yoksa omuz silkip “boş ver”in arkasına mı sığındılar?

Rum tarafında bu bilgi sızdırma işi uygulanmakta olan taktiklerin bir parçası, yazılansenaryoların bir uzantısıdır diye düşünüyorum. Zira bundan önce yaşadıklarımıza baktığımızda sızdırma işinin arkasında hep bir Bizans entrikası çıkmıştır!

Her fırsatta yalan söyleyen, entrikalar çeviren, muhatabına kazık atmak için her yolu deneyen, geçerli sayan bir yapı veya kişi ile ortaklık yaparmısınız?

diye sorsalar ne cevap verirdiniz?

Ya karşınızdaki kadar kurnaz, açıkgöz ya da alçak, ahlaksız olamayacaksanız, onun üzerine çıkacak işler yapamayacaksanız bu ortaklığın kurulsa bile yürümeyeceği aşikar değilmidir?

İster devlet kademesinde olsun, isterse şirket birlikteliklerinde, güvenmediğiniz birileriyle ortaklık hüsranla sonuçlanacağı kesin değilmidir?

İstedikleri kadar sahalarda zil takıp oyunlar oynasınlar, barış, kardeşlik mealinde hamasi nutuklar atsınlar bu gerçekleri değiştirebilirmisiniz?

Yalanı balçıkla ya da başka bir şeyle kapatabilirmisiniz?

Hatta böyle bir gelişimi hep kokusu sonradan çıkan evliliklere kadar indirgemek kabildir?

Yıllardır karşılaşılan bu oyunlara, madrabazlıklara bakarak Rum kesimi ile olası bir ortaklığın süresi sizce ne kadardır?

Hepsinden önemlisi herşeyin bir bedeli var, bunun sonuçlarına katlanabilecekmisiniz?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.