banner913
banner932
banner1012

Böyle maç az görülür


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 15 Eylül 2019, 23:32

İlk 20 dakikada Yeşilova’yı perişan eden, Moses Akınade ile iki de gol atan Binatlı, Alattin’in kendi kalesine attığı golden sonra beraberlik gelince, oyun üstünlüğünü Yeşilova’ya kaptırdı.

Berabere biten ilk yarının ardından, orta sahadan Kehinda’yi çıkarıp ikinci yarıya Muammer ile başlayan Binatlı, on dakika içerisinde üç gol yiyince resmen şok geçirdi. O dakikadan sonra Yeşilova sazı eline alıp istediği gibi pozisyonlar buldu. Kimini kaçırdılar, kimini kaleci Yunus kurtardı ama neticede Yeşilova oynarken, Binatlı aciz bir şekilde seyretti.

Yeşilova, farklı galibiyete rağmen, özellikle savunmada geçen sezondan daha zayıf. Binya’yı ve kalede Hasan Piro’yu çok arayacakları kesin. Mejdi ve Salih Say ilk yirmi dakikada Binatlı savunması karşısında bocaladılar. Moses’in attığı iki golde de savunmanın büyük hatası vardı. Belki sezon başı olduğu için uyum sorunu yaşıyorlar ama Binatlı’da Mehmet Ali Avunç her sıfıra indiğinde yaptığı ortalarla Yeşilova savunmasına zor anlar yaşattı. Moses, Binatlı adına çok iyi bir transfer. Stoper oynayan Gisgard, sert vuruşlar yapabilen bir futbolcu ama Billy ve Esosa karşısında özellikle ikinci yarıda sahadan kayboldu.

Emin, Yeşilova’da kaptan olarak sahaya çıktı. İlk yarıda orta sahada çok top kaybı ile oynadı. Burak, ilk golde Billy’ye asist yapıp, ikinci yarıda bir de penaltı kazandırdı ama kendi kullandığı atışı dışarı gönderdi. Topla çok fazla oynama istediği, takımının hızını kesiyor.

Yeşilova’nın yabancı transferleri arasında en çok katkı koyan Esosa Irogua oldu. Forvet oynayan Mbah da gol atarak kalitesini gösterdi. Orta sahada oynayan Fidels Irıa da iyi futbolcu ama sert vuruşlar dışında pek varlık gösteremedi.

Billy, geçen sezondan çok daha iyi lige başladı. Sadece attığı gollerle değil, çalışkanlığı ile, kale içinde arkadaşlarına indirdiği toplarla, rakiplerinden kurtulup kaleye gönderdiği şutlarla bana göre takımın en iyi iki isminden biri idi. İki gol attı, iki de asist yaptı.

Binatlı’da Moses, hem gole yakınlığı hem pozitif futbolu, hem de tek vuruşları ile iyi bir tercih olmuş.

Kehinde ile stoper oynayan Giscard pek verimli olamadılar. Ancak altışar yeni futbolcu ile lige başlayan iki takımda da taşların oturması herhalde zaman alacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.