banner913
banner932
banner1012

Boşluğa atılan tokat!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 20 Nisan 2017, 12:42

Enosis Plebisiti ile ilgili olarak  Rum meclisinde alınan kutlama kararında sözüm ona Rum tarafı geri adım attığı için kesilen görüşmelerin yeniden başlaması kararı alınmış.

Biliyorsunuz bu karar doğrultusunda 11 Nisanda yeniden görüşmeler başladı.

Bize kıs ,kıs güldüklerini görür gibiyim. Zira 1950 Enosis Plebisitinin kutlanmasıyla ilgili meclis kararında her hangi bir değişme yok, geri çekme hiç yok.

Sadece uygulamayı Kilisenin atadığı Eğitim Bakanının yetkisine verdiler.

O istediği tarihte ve de şekilde Enosis Plebisiti’nin kutlanmasına karar verecek.

Biz ne yaptık ? Ellerimiz ovuşturarak “oh be bunu da kabul ettirdik” havasına girdik, kuzu, kuzu görüşme masasına döndük!

İşte tam da bu tavrımız nedeniyle bizi adam yerine koymuyorlar kardeşim!

Başta Güney Kıbrıs olmak üzere Kıbrıs a ilgi duyan bütün ülkelerdeki ortak kanı bu!

Nereden mi biliyorum? Karşılaştığımız muamelelerden!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı münasebetiyle 13 Sırp çocuğundan oluşan kafile Güney Kıbrıs a sefer yapan bir uçakla adaya gelmiş.

Ne yapmış Rumlar? Çocukları gerisin geri Sırbistan a göndermiş.

Bu uygulama yeni bir şey değil ki!

Eğer siz davet ettiğiniz ülkelere bu konuda uyarıda bulunmazsanız olacağı bu değil mi?

Rum yönetiminin Sırp çocukları geri göndermeyle ilgili olarak yaptıkları açıklama her zamanki gibi baştan aşağıya yalan.

Güneyin Dışişleri Bakanlığı, Larnaka Havaalanı’ndan Kıbrıs’a giriş yapan Sırp çocukların, sınır dışı edilmediğini, giriş izni verilen kafilenin kendi isteğiyle ülkeden ayrıldığı açıklamasında bulunuyor ve Sırp kafileden sorumlu olanların KKTC’ye geçişin BM kararlarının ihlali anlamına geleceği yönündeki uyarısı üzerine, fikir değiştirip Kuzeye geçmekten vazgeçtiklerini açıkladı.

Rumlar “buyurun geçebilirsiniz” demişler ama kafileden sorumlu kişiler “hayır BM yasalarına karşı gelmeyelim, iyisi mi biz geri dönelim” demişler.

Bu açıklamaya karşın Sırp Büyükelçiliği görevlisi Dejan Bivolarevic, tam tersi bir açıklamada bulunarak Rum yetkililerin kafileye geçiş yapmalarına izin vermediğini söyledi. Sırp halk dansları grubu direktörü DejanTosic in açıklamaları da bu doğrultuda.

Güneyde KKTC plakalı arabaları çevirip içindekileri dövüyorlar, Çocuk Bayramı münasebetiyle adaya gelen çocuklara geçiş izni vermiyorlar.

Biz ne yapıyoruz? Boşluğa tokat atmaya devam ediyoruz ama bir yandan da ikinci tokat ı yemek için diğer yanağımızı çeviriyoruz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.