banner913
banner932
banner1012

NASA Açıkladı: Güneş Sistemi'nde Dokuz Gezegen Olabilir

banner1020

NASA, Güneş Sistemi'nde Dünya'nın 10 katı büyüklükte bir gezegenin var olabileceğine dair önemli bulgulara ulaştığını açıkladı.

banner974
NASA Açıkladı: Güneş Sistemi'nde Dokuz Gezegen Olabilir

banner971

Güneş sistemimizin karanlık dış uçlarında "uzak kitlelerdeki yörüngeleri esneten ve muhtemelen bütün güneş sistemini bir yana doğru eğen" bir gezegen saklanıyor olabilir.

YÖRÜNGESEL AYAK İZLERİ BULUNDU

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dokuzuncu Gezegen'in olasılığı ile ilgili bir açıklamada bulundu:

"Muhtemelen Dünya'nın on katı bir kütleye sahip ve Neptün'ün güneşe olan uzaklığının yirmi katı uzaklıkta olan, olası bir 'Dokuzuncu Gezegen.'" hakkında bilgiye ulaşması zor olan konu hakkında, NASA tarafından yapılan açıklamada "Genel olarak yalnızca yörüngesel ayak izleri gibi dolaylı belirtiler olsa da, yine de zorlu bir vaka" denildi.


"5 FARKLI GÖZLEMSEL ÇALIŞMA YOLU BULUNUYOR"

Gezegenin var olduğuna inanan bilim adamlarından, Pasadena, Kaliforniya'da bulunan Caltech'te görev alan astrofizikçi Konstantin Batygin'in ekibi konuyla ilgili bulgulara yaklaşıyor olabilir.

Batygin açıklamasında, "Şu anda Dokuzuncu Gezegen'in varlığına işaret eden beş farklı gözlemsel çalışma yolu bulunuyor. Eğer bu açıklamayı görmezden gelip Dokuzuncu Gezegen'in var olmadığını düşünürseniz, bu durum problemi çözmektense daha fazla sorun ortaya çıkarır. Birdenbire beş farklı bilmeceniz oluşur ve her birine beş farklı çözüm sunmanız gerekir" dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.