banner913
banner932
banner1012

Her 10 İngilizden birinin atası: Cheddar Man

banner1020

Birleşik Krallık'ta 1903 yılında bulunan 10 bin yaşındaki 'Cheddar Man' ismi verilen iskelet üzerinde günümüzde yapılan çalışmalar, yeni bilgileri ortaya çıkardı. Yeni bilgilere göre 1998 yılındakinin aksine Cheddar Man beyaz değil, siyah tenli...

banner974
Her 10 İngilizden birinin atası: Cheddar Man

banner971

1903 yılında Birleşik Krallık'ta bulunan ve şu ana kadar bu topraklardaki neredeyse ilk tam iskelet olma özelliğine sahip insan iskeleti, İngilizler'in atalarına dair önemli ipuçları sunuyor.

'Cheddar Man' adı verilen iskelete yapılan son DNA araştırmaları, önemli bir sonucu da ortaya çıkardı. 

Son incelemelere göre İngilizler'in atası, % 76 oranla bugünün siyahilerine benzerlik gösteriyor.

DNA testinden gelen sonuçlara göre, Birleşik Krallık topraklarının ilk sakinleri koyu tenli, koyu kıvırcık saçlı ve mavi gözlü.

 

Araştırmacılara göre, yaklaşık 10 bin yıl önce hayatını kaybeden 'Cheddar Man'in bugünkü Birleşik Krallık'taki her 10 kişiden biriyle ilişkili.

Bilim insanları Cheddar Man'in 11 bin yıl önce yaşanan son Buz Devri'nin ardından bugünkü Türkiye topraklarının bulunduğu Orta Doğu ve Avrupa bölgesinden göç ettiğini düşünüyor.

İlk olarak 1998 yılında Manchester Üniversitesi tarafından araştırılan Cheddar Man'in beyaz tenli olduğu düşünülüyordu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.