banner913
banner932
banner1012

Dünyanın en uzun tropikal ağacı bulundu

banner1020

Malezya'da uzunluğu 100,8 metreye ulaşan meranti ağacının ölçümü, zirveye tırmanan bir yerli sayesinde yapılabildi

banner974
Dünyanın en uzun tropikal ağacı bulundu

banner971

Malezya'nın Sabah eyaletinde ikinci kez dünyanın  en uzun tropikal ağacı keşfedildi. 

Malezya basınında yer alan haberlere göre, aralarında Oxford ve  Nottingham Üniversiteleri ile Güneydoğu Asya Yağmur Ormanları Araştırma  Grubu'ndan temsilcilerin bulunduğu bir ekip, ülkenin Borneo adasında yer alan ve  bundan önce dünyanın en uzun tropikal ağacının keşfedildiği Sabah eyaletinde,  önceki bulunandan daha uzun bir ağaç keşfetti.

Eyalete bağlı Danum Vadisi'nde tespit edilen ve uzunluğunun 100,8  metre olduğu belirtilen meranti ağacı, bundan önce aynı eyalette rastlanan 94,1  metre uzunluğundaki aynı türden ağacın rekorunu egale ederek, dünyanın en uzun  tropikal ağacı olarak kayıtlara geçti.

Dev ağacın uzunluğunun ölçümü için Unding Jami isimli eyalet  yerlisinin ağacın tepesine tırmandığı ve ölçümün şerit metre yardımıyla yapıldığı  ifade edildi.

Ağacın ağırlığının ise 81,5 ton olduğu ve içinde yaklaşık bin farklı  böcek, bitki ve mantar çeşidinin barındığı kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.