banner913
banner932
banner1012

Buzullarla ilgili gerçekler

banner1020

Dünyamızın karşı karşıya kaldığı en büyük risklerin başında küresel ısınma geliyor. Küresel ısınmanın yıkıcı etkileri ise saymakla bitmiyor. Ancak şüphesiz ki, kutuplardaki buzulların erimesi şu anda görebildiğimiz en somut etkiler arasında...

banner974
Buzullarla ilgili gerçekler

banner971

Peki dünyamızdaki tüm buzullar eridiğinde yeni dünya haritası nasıl olacak?

undefined

Buzulların erimesiyle dünyamızın su seviyesi yükselirken birçok kara parçası da sular altında kalacak.

undefined

Sulara gömülecek toprak parçaları arasında Miami, New York, Sindey, Shanghai, Buenos Aires gibi dünyanın en önemli kentleri de yer alıyor.

undefined

Business Insider, küresel ısınmanın etkisiyle eriyecek olan buzullardan yola çıkarak bir çalışma yaptı. İşte kutuplardaki tüm buzullar eridiğinde yeniden şekillenecek dünyamızın yeni haritası...

undefined

ABD'nin dünyaca ünlü birçok kenti tarihe karışma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

undefined

ABD'nin doğusundaki ve batısındaki sahil şeridi kilometrelerce okyanusa dahil olacak. Avrupa kıtası için de benzer durum söz konusu.. Yapılan bilimsel çalışmalara göre, Hollanda'nın çok büyük bir bölümü sular altında kalırken, Londra ve Venedik gibi şehirler haritadan silinecek.

undefined

Asya kıtasındada 160 milyon insanın yaşadığı Bangladeş, okyanus suları tarafından yutulacak. Yine benzer şekilde Hindistan'ın en önemli kentlerinden olan ve 4,6 milyon insanın evi olan Kalküta da eriyen buzulların kurbanı olacak.

undefined

Avustralya'da insanların yaşadığı sahil şeridinin yüzde 80'i sular altında kalacak.

undefined

Çin, Kore Yarımadası ve Japonya üçgeninde Güney Çin Denizi bölgenin tam anlamıyla kabusu olacak. Shanghai'ın neredeyse tamamı sularla kaplı olacak.

undefined

Güney Amerika'da Amazon ormanları havzası ve Paraguay nehir havzasında yaşanacak olan hareketlilik Buenos Aires ve Paraguay'ın çok büyük bir kısmını haritadan silecek.

undefined

İşte buzulların erimesi sonrasında oluşacak olan yeni dünya haritası...

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.