banner913
banner932
banner1012

Baştan atmanın adı!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 11 Ocak 2016, 17:15

Bir ülke düşünün yıllardır “bally” nin gençler, hatta çocuk denilebilecek yaştaki kimseler tarafından “uyuşturucu” olarak kullanıldığı bilindiği halde,

bakkallarda, marketlerde, benzer tür eşya satan her yerde çok rahat bir şekilde satılmasına devam edildi!

Yazılı ve görsel basınımızda defalarca yer almasına rağmen “böyle bir sorun yok” davranışlarına devam edildi!

Uyuşturucu yaşının çocuk yaşlara inmesini hayretle karşılayanlar acaba suçun büyüğünün kendilerinde olduğunu anlayabildiler mi, ya da anlayabilecekler mi?

Bir komisyon kurduk adına da Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele” dedik!

Karaokçu sevdiğim, uyuşturucuya karşı yıllardır verdiği mücadeleyi bildiğim bir arkadaşımız!

Ne var ki uyuşturucuya karşı verilen mücadele, ne onunla ve birlikte hareket ettiği arkadaşlarıyla, ne polisiye önlemlerle sonlanabilir!

Uyuşturucu ile mücadelede en önemli faktör önce “aile dir” sonra “devlettir”.

Aile yanında uyuşturucu müptelası gençlerin topluma yeniden kazandırılmaları için yasal düzenlemelerin gerçekleşmesi, uyuşturucu baronlarına ve aracılarına en ağır cezaların uygulanabilir duruma getirilmesi hayati önemdedir.

Bir gram uyuşturucu ile yakalanan ve hüküm giyen çocuk yaşlardaki genç ceza evlerinde kendinden yaşça büyük ve bu konularda tabir yerinde ise “kaşarlaşmış” mahkumlarla birlikte tutulduğu takdirde sonucun ne olabileceğini kestirmek zor değildir.

Cezasını çekip cezaevinden çıktığında artık o da uyuşturucu konusunda epeyce tecrübe sahibi olanlar sınıfına dahil edilmiştir!

İçeride aldığı eğitim, kurduğu ilişkiler onun topluma yeniden kazandırılmasının önüne örülmüş bir duvar gibidir.

Ben, hassasiyetle üzerine gidildiği, yasal desteklemelerin tatbik edildiği takdirde uyuşturucu kullanımının düşük düzeylere çekilebileceğine inanmaktayım.

Ne var ki ahbap, akraba, arkadaş, meslektaş ilişkilerine dayandırılamayacak kadar önemli bir başlık olan uyuşturucuda hatır gönül bağlarının olamayacağı bilinmelidir!

Uyuşturucuya teslim olmuş bir toplum hüviyetinden çıkmak, kurulmak istiyorsak mücadele bir devlet politikası haline getirilmelidir!

Komisyon  oluşturmakla bu işin üstesinden gelindiği ya da gelinebileceği bilinsin ki  hayalden ibarettir!

 

Zira “komisyon kurmak” baştan atmanın bir diğer adına denir!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.