banner913
banner932
banner1012

YDÜ’ye Final Four’da Macar rakip

banner1020

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kadınlar Euroleague Final Four’daki rakibi Macaristan temsilcisi Sopron Basket oldu. Maç 20 Nisan’da oynanacak

banner974
YDÜ’ye Final Four’da Macar rakip

banner971

Kadınlar Euroleague çeyrek final maçlarının tamamlanmasının ardından Final Four eşleşmeleri belli oldu. Çeyrek finalin ilk iki maçında Fransa’nın Bourges Basket takımını eleyerek Final Four’a yükselen Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın Final Four’daki ilk rakibi Macaristan temsilcisi Sopron Basket oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, Avrupa'nın kadın basketbolunda kulüpler bazındaki bir numaralı organizasyonunda, 20-22 Nisan'da düzenlenecek Final Four’da, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ilk maçında Sopron Basket ile karşılaşacağı bildirildi. Yakın Doğu Üniversitesi'nin yanı sıra Rusya ekipleri Dinamo Kursk ve UMMC Ekaterinburg’da Final Four’da mücadele etme hakkı elde etti.

Final Four organizasyonun ilk maçlarının oynanacağı 20 Nisan 2018 tarihinde, Yakın Doğu Üniversitesi ile Sopron Basket, Dynamo Kursk ile de UMMC Ekaterinburg karşılaşacak. Bu maçlardan galip ayrılan takımlar finalde kupa için mücadele edecek.

Mağlup olan takımlar ise üçüncülük ve dördüncülük için karşılaşacak. Final Four'a ev sahipliği yapacak takım önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ZAFER KALAYCIOĞLU; “SORUMLULUKLARIMIZ ARTTI”

Final Four’da Sopron Basket ile eşmeleşmelerini değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Final Four’da tek Türk temsilcisi olarak sorumluluklarının arttığını belirtti.

Sopron Basket’in yabana atılmaması gereken bir takım olduğunu ifade eden Başantrenör Kalaycıoğlu, “İyi savunma yapan ve mükemmel bir takım uyumları var. Bu başarılarını da çeyrek finalde Fenerbahçe’yi 20 sayı farkla yenerek gösterdiler. Müsabakalara çok iyi hazırlanıyorlar. 2009 yılından sonra yeniden Final Four’a kaldılar. Biz de Euroleauge’de mücadele ettiğimiz ilk yılımızda hem grubu lider bitirdik hem de Final Four’a kaldık. Bu çok büyük bir başarı, bu başarıların arkasında iyi bir ekip çalışması var. Final oynamak içinde elimizden geleni yapacağız” dedi.

Final Four’a kalarak sorumluluklarının arttığını dile getiren Kalaycıoğlu, “Başarılarımızla gurur duyan ve bize saygı gösteren Kıbrıs Türk halkını en iyi şekilde temsil etmek adına sorumluluklarımız arttı. Başarılar karşısında aldığımız bu saygı bizi mutlu ediyor. Bu doğrultuda artık daha fazla çalışacağız. En iyisini yapmak ve adını yazdırdığımız Final Four’da final oynamak için mücadele edeceğiz. Arzumuz şampiyonluk, inşallah ilk kez katıldığımız Euroleague organizasyonunda şampiyonluk kupasını da kaldırırız.” dedi.

LİGDE RAKİP MERSİN

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Lig’inde 18 Mart Pazar günü KKTC saati ile 13:00'te, TSİ 14:00'da Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü ile karşı karşıya gelecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.