banner913
banner932
banner1012

Yakın Doğu Üniversitesi, Belçikalı şutörle anlaştı

banner1020

Yakın Doğu Üniversitesi, Belçikalı Şutör Kim Mestdagh ile anlaşmaya vardı

banner974
Yakın Doğu Üniversitesi, Belçikalı şutörle anlaştı

banner971

Geçtiğimiz sezon ligin en güçlü yerli ile yabancı oyuncu kadrolarından birine sahip olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Belçikalı Şutör Kim Mestdagh’ı da kadrosuna kattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Spor Kulübü yaptığı açıklamada, 2015/2016 ve 2016/2017 sezonlarında Fransa’nın FlammesCarolo Basket takımında forma giyen Belçikalı Milli oyuncu Kim Mestdagh’ın önümüzdeki sezon Yakın Doğu Üniversitesi’nin formasını giyeceği duyuruldu.

Etkili  Dış Şut Özelliği ile Dikkat Çekiyor…

1990 doğumlu 1.79 boyundaki Kim, 2 numaralı pozisyonda etkili olmasıyla dikkatleri çekiyor. Geçtiğimiz sezon Fransa Ligi’nde maç başı 23 dakika sahada kalan 27 yaşındaki başarılı şutör,  9,7 sayı, 3 ribaunt, 2,4 asist ve 2 top çalma ortalamaları yakaladı.

Flammes Carolo Basket takımının Eurocup Women’da en skorer oyuncusu olarak dikkat çeken Belçikalı oyuncu, turnuvada maç başı 30 dakika süre alırken, %52 3’lük isabetiyle 14,8 sayı, 1,9 ribaunt, 3,2 asist ve 3,1 top çalma ortalamalarıyla oynadı. Türkiye’de ilk kez forma giyecek olan Kim Mestdagh, 2014/2015 sezonunda Belçika’nın CastorsBraine takımıyla EurocupWomen’da final oynama başarısı gösterdi. Kim, taşıdığı formayla 14.8 sayı, 3.6 ribaunt, 2.6 asist kaydetti.

“Gücümüze Güç Katmaya Devam Edeceğiz”

Transfer ile ilgili görüşlerini belirten Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü Murat Tümer, “Belçika Milli takımının önemli oyuncularından biri olan Kim Mestdagh ile de anlaşmış bulunuyoruz. Önemli bir dış şut yüzdesi olan Mestdagh’ın önümüzdeki sezon da yarışacağımız tüm kulvarlarda gücümüze güç katacağına inancımız tamdır. Kim Mestdagh’a Yakın Doğu Üniversitesi forması altında ilk kez mücadele edeceği Türkiye Ligi ve Euroleague’de nice başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.