banner913
banner932
banner1012

Şampiyon evinde kazandı

banner1020

banner974
Şampiyon evinde kazandı

banner971

Turnuvanın ikinci maçında ise ev sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı USK Prag takımıyla karşılaştı. Maçtan Yakın Doğu Üniversitesi 60-58 üstünlükle ayrıldı.

Çekişmeli ve sert geçen maçın ilk periyodu 12-12 eşitlikle tamamlanırken ikinci periyot 28-23 üçüncü periyotta 45- 37 USK Prag üstünlüğü ile tamamlandı. Skorun dört kez eşitlendiği son periyotta rakibi ile farkı kapatan Yakın Doğu Üniversitesi  son saniyede Quanitra Hollingsvorth’un hücum ribaundundan bulduğu sayı ile maçtan 60-58 galip ayrıldı.

Geçen sezon kazandığı üç kupa ile ligi lider tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi sezon öncesi hazırlık turnuvasında çıktığı ilk maçında da galibiyeti elden bırakmadı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Kuanitra Hollingsvorth 15, Kim Mestdagh da 11 sayı ile en skorer isimler oldular. Cansu Köksal 10, Ann Wauters ile Olcay Çakır ise 8’er ribaunt elde etti. Elin Debrink ise 5 asist kaydetti.

İYİ SAVUNMA YAPAN İKİ TAKIM KARŞI KARŞIYA GELDİ…

Mücadelenin ilk periyodunda her iki takımda karşılıklı sıkı savunma yaparken hücumda her iki takımda etkisiz kaldı. Karşılaşmanın ilk periyodu 12-12’lik eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyreğe etkili savunma ve hücumla başlayan ev sahibi Yakın Doğu Üniversiyesi Cansu, Elin ve Wauters’in ard arda basketleri ile skoru 20-14 yaptı. İkinci periyodun sonlarına doğru vites yükselten Prag, Sargay, Katerina ve Rezan’ın elinden bulduğu sayılarla öne geçerek skoru 22-25 yaptı. Karşılaşmanın ikinci periyodu 23-28 Prag üstünlüğü ile sona erdi.

Üçüncü periyot, Prag’ın sıkı savunması altında geçerken, Çek temsilcisi periyodu Varoçkova ve Şargay’ın ile basketleri ile 37-45 önde tamamladı.

Son periyoda her iki takım da savunmada etkili başlarken periyodun ilk beş dakikası Yakın Doğu Üniversitesi Mesrdagh, Wauters ve Eldebrink’in arda arda bulduğu sayılarla farkı kapatarak 51-49 öne geçti. Öne geçtikten sonra skor avantajını korumayı başaran Yakın Doğu Üniversitesi karşılaşmadan 60-58 galip ayrıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde:Quanitra Holingsvort 15 sayı, Kim Mestdagh 11 sayı, Elin Eldebrink 9 sayı,Ann Wauters 9 sayı,Cansu Köksal 8 sayı,Olcay Çakır Turgut 6 sayı, Bahar Çağlar 2 sayıkaydetti.

USK Prag’da: Brabencova Krisyna 2 sayı, Romerogonzalez Letic 3 sayı, Elhotova Karolina 2 sayı, Hanusova Alena 4 sayı, Vorackova Veronika 8 sayı, Rezan Marija 8 sayı, Xargaycasademont 18 sayı,  Elhotova Katerina 11 sayı, Mainclova Aneta 2 sayı elde etti.

TURNUVADA İKİNCİ GÜN MAÇLARI...

Turnuvanın ikinci gününde ilk karşılaşma saat 17:15’de Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Galatasaray arasında oynanacak. Günün ikinci maçında ise saat 19:30’da Yakın Doğu Üniversitesi ile Belçika’nın Castors Braine Takımı karşı karşıya gelecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.