banner913
banner932
banner1012

Jantel Lavender resmen Melekler’e katıldı

banner1020

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, WNBA takımlarından Los Angeles Sparks’da forma giyen Jantel Lavender ile sözleşme imzaladı

banner974
Jantel Lavender resmen Melekler’e katıldı

banner971

Türkiye Kadınlar Basketbol Lig’inin şampiyonluk adayı Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, WNBA takımlarından Los Angeles Sparks’da forma giyen Jantel Lavender ile sözleşme imzaladı.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada, uzun yıllardır Türkiye Ligi’nde oynayan 1.93 boyunda,1988 doğumlu oyuncunun kendisini Yakın Doğu Üniversitesi renklerine bağlayan sözleşmeye imza attığı duyuruldu.

EUROLEAGUE İLE WNBA’İN MÜDAVİMLERİNDEN

Kadın basketbolunun en değerli uzunları arasında yer alan ve hem Avrupa basketbolunda hem de WNBA’de uzun yıllardır mücadele eden Jantel Lavender, her iki ligin de en tecrübeli oyuncuları arasında yer alıyor. Euroleague’de uzun yıllardır FamilaSchio, Wisla Can-Pack ve Fenerbahçe formalarını giyen Jantel Lavender basketbol otoriterleri tarafından kadın basketbolunun pivot pozisyonundaki en önemli isimleri arasında gösteriliyor.

ABD’nin saygın üniversitelerinden Ohio State mezunu olan Lavender’in kariyeri başarılarla dolu. Kariyeri boyunca İtalya Ligi, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Polonya Ligi (2 kez), Polonya Kupası (2 kez) şampiyonlukları ve geçtiğimiz sezon Los Angeles Sparks ile kazandığı WNBA Şampiyonluğu bulunan Lavender, kişisel olarak da WNBA En iyi Altıncı Oyuncu Ödülü,  Polonya Ligi ve Polonya Kupası MVP ödüllerini kazandı. Ayrıca WNBA All-Star’a seçilme başarısı gösterdi. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Lavender, Türkiye Ligi’ni 14.7 sayı, 7.8 ribaunt, 2.7 asist ortalamaları ile tamamladı. Lavender, Euroleague’de ise 13.6 sayı, 7.2 ribaunt, 1.4 asist ortalamalarıyla oynadı. WNBA’de Los Angeles Sparks forması ile 2017 sezonunda 7.3 sayı, 3.0 ribaunt, 0.9 asist ortalamaları kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.