banner913
banner932
banner1012

Doherty, Peace Players basketbol takımını ziyaret etti

banner1020

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Doherty, 150 bin Dolar bütçeli Peace Players basketbol takımının Limasol’a bağlı Agros köyündeki yaz kampını ziyaret etti

banner974
Doherty, Peace Players basketbol takımını ziyaret etti

banner971

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Doherty, iki toplumlu basketbol takımı Peace Players’in (Barış Oyuncuları) Limasol’a bağlı Agros köyündeki yaz kampını ziyaret etti.

Kuzey ve Güney Kıbrıs, Kuzey İrlanda, Filistin, İsrail ve Amerika’dan oyuncu ve koçların da yer aldığı etkinlikte Doherty, öğrenciler ve hocalarıyla sohbet ederek sorularını yanıtladı; birlikte basketbol oynadı ve fotoğraf çektirdi.

Etkinliğe Galatasaray’la Euroleague şampiyonluğu yaşamış ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nda da yer almış eski basketbolcu Şebnem Kimyacıoğlu da özel konuk olarak katıldı.

Büyükelçi Doherty, etkinlik sırasında basına yaptığı açıklamada 3 yıldan beri Kıbrıs’ta bulunduğunu ve Peace Players programının 150 bin Dolarlık bütçeyle sporun evrensel dilini de kullanarak dünyanın çatışma bölgelerinde yaşayan gençlerini biraya getirdiğini ifade etti.

Kendisinin de sporu çok sevdiğini ve kolej yıllarında futbol oynadığını ifade eden Doherty, yaz kamplarında oyuncuların liderlik, takım çalışması, iletişim, iyi ilişkiler kurma, yardımlaşma ve saygıyı aldıkları eğitimlerle en iyi şekilde tecrübe ettiklerini söyledi.

Şebnem Kimyacıoğlu da 3 yıl önce ilk kez Kıbrıs’a yine özel konuk olarak geldiğini ve o günden sonra Peace Players’in fahri elçiliğini yaptığını belirtti.

İlk gelişinin ardından organizasyonda 5 gün geçirdikten sonra Peace Players’in yaptığı işi çok önemli ve ümit verici bulduğunu kaydeden Kimyacıoğlu, gelecek jenerasyonlardan barış için ümitli olduğunu ifade etti. Barış egzersizlerinin sınıflarda karşılıklı anlayışı geliştirdiğini, bunun yanında sportif egzersizlerin de bedensel gelişime ve takım çalışmasına katkı koyduğunu anlatan Kimyacıoğlu, Galatasaray’a bakış açısının Kıbrıslı Türkler için farklı olduğunu, bu nedenle gençlerin ileriki hedeflerini yüksek tutmalarında etkili olmak istediğini söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.