banner913
banner932
banner1012

“Bu büyük başarıyla sınırlamaların kalkmasını istemek hakkımız"

banner1020

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı “Hak etmediğimiz, özellikle spor alanında hiçbir zaman kabul edilemeyecek, benimsenmeyecek sınırlamaların artık bu büyük başarıdan sonra kalkmasını istemek en büyük hakkımız” diyerek YDÜ meleklerini kutladı

banner974
“Bu büyük başarıyla sınırlamaların kalkmasını istemek hakkımız"

banner971

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, FIBA Kadınlar Eurocup Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nı kabul etti.

Kabulde takıma YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel ve YDÜ yetkilileri eşlik etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, takımı tebrik ederek, başarılarının devamı diledi.

“Bu büyük başarınızı kutluyorum, iki büyük başarı ve iki kupadan sonra gözümüzü üçüncüye süper kupaya diktik” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, YDÜ gibi güzide bir kuruluşun büyük başarılara imza atmış olmasını görmenin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Bunun süreklilik arz etmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Akıncı, politik koşullar nedeniyle takımın Türkiye adına yarıştığını, ancak arzuların ambargoların aşılması olduğunu vurguladı.

“Hak etmediğimiz, özellikle spor alanında hiçbir zaman kabul edilemeyecek, benimsenmeyecek sınırlamaların artık bu büyük başarıdan sonra kalkmasını istemek en büyük hakkımız diye düşünüyorum” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, takımın başarısının  ise ambargoları koyanlara güzel bir mesaj olduğunu söyledi.

Bu sınırlamaların olmadığı bir ortamda çok daha iyi noktalara gidilebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, başarıda katkısı olan herkesi kutladı.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel de,  YDÜ’nün ülke topraklarına tutunmaya çalışan bir kurum olduğuna işaret ederek, bunu sporla daha anlaşılabilir hale getirebileceklerini düşündüklerini kaydetti.

Bir açık kapı bularak oradan girdiklerini ifade eden Günsel, sıradan bir üniversite takımı olarak ülkede oynamayı talep ettiklerini, ancak bugün Avrupa şampiyonu bir takım olarak ülkede oynamayı talep ettiklerini kaydetti.

Yapılan işin önemine işaret eden Günsel, başarının arttıkça, bunların en azından spor ambargolarının ne kadar haksız olduğunu vurguladığını ifade etti.

Günsel, toplumun, ülke insanının ne kadar yetenekli olduğunu ve neler başarabileceğini gösterebildiklerini dile getirdi.

EYİGÜNGÖR

Kulüp Başkanı Işık Eyigüngör, KKTC ve TC’nin güçbirliğiyle takımın önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, 12 Nisan’da bu kupayı almakla KKTC’yi tanımayan Avrupa’ya çok büyük bir ders verdiklerini kaydetti.

ÇAĞLAR

Takım kaptanı Bahar Çağlar da, sene başından bu yana hedeflerinin bu doğrultuda olduğuna işaret ederek, bu sonuca ulaşmak için çok çalıştıklarını söyledi. 

Çağlar, “12 Nisan’da bu kupayı alıp kaldırıp buraya getirdiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Konuşmalar sonunda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Günsel’e plaket takdim ederken, Takım kaptanı Bahar Çağlar da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya arkasında ismi yazılı imzalı forma ile oyunun imzalı toplunu hediye etti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.