banner913
banner932
banner1012

Basketbol yeni sezona hazırlıkları tamamlandı

banner1020

Ahmet Sütçü başkanlığındaki Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Lefkoşa’da basın toplantısı düzenleyerek, 2017-2018 Basketbol Sezonu ve federasyonun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu

banner974
Basketbol yeni sezona hazırlıkları tamamlandı

banner971

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Lefkoşa’da basın toplantısı düzenleyerek, 2017-2018 Basketbol Sezonu ve federasyonun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Kupası’nın büyük erkekler kategorisinde 16 Kasım 2017 tarihinde oynanacağının müjdesini veren Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü, basketbol liglerinin ise 1 Aralık’ta başlayacağını açıkladı.

Başkan Ahmet Sütçü’nün yaptığı açıklamalarda, yeni yönetim kurulu üyelerinin alanında uzman kişilerden oluştuğunu, seçildikten sonra görev dağılımı yaparak federasyonun işlerini hızlı bir şekilde üstlendiklerini ifade etti.

“Şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz”

Yapılan tüm yazışmaları arşivleyerek kayıt altına aldıklarını belirten Başkan Ahmet Sütçü, “yönetim kurulu olarak şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz” dedi. Yeni sezon öncesi basketbol kulüplerinin hazırlıklarının ve ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydeden Ahmet Sütçü, geçtiğimiz hafta kulüplerle bir toplantı yaparak görüş alış verişinde bulunduklarını ve bunları yönetim kurulu olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

2017-2018 Basketbol Sezonu’nda uygulanacak olan bazı yeniliklerden de bahseden Başkan Sütçü, play offlardaki yarı final ve final serilerindeki maç sayılarının artırılacağını, hakemlerin üçlü mekanik sistemini uygulayacağını, adına anı turnuvası düzenlenen basketbola hizmet vermiş kişilerin isimlerinin liglere verileceğini ve geçen yıl olduğu gibi büyükler liglerinin üç devreli oynanacağını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Bölümü ile yaptıkları işbirliği sonucunda hakemlere yönelik eğitimlerin devam ettiğini ifade eden Ahmet Sütçü, sporcuların maçlardaki istatistik bilgilerinin kayıt altına alınması için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Basketbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinin kısa bir süre sonra hizmete gireceğinin de müjdesini veren Başkan Sütçü, tam donanımlı bir siteyle basketbola hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.