banner913
banner932
banner1012

Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programı'na YÖK onayı

banner1020

YÖDAK onaylı ve EDEXCEL tarafından 2013 yılından itibaren akredite edilmiş olan Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programının akreditasyonuna TC Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) da onay verdi. ...

banner974
Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programı'na YÖK onayı

banner971

YÖDAK onaylı ve EDEXCEL tarafından 2013 yılından itibaren akredite edilmiş olan Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programının akreditasyonuna TC Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) da onay verdi. 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne açıklamalarda bulunan YDÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kurt ; 1992 yılından itibaren İngilizce öğretmenleri yetiştirmekte olan YDÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü, dil öğretimi alanına yüksek akademik standart ve ilkeleri sayesinde ciddi bir katkı sağlamıştır. Bölümün yetiştirdiği öğretmenlerin birçoğu ise kendilerini geliştirmek ve daha da uzmanlaşmak için yüksek lisans eğitimi almışlardır. Bunlar içerisinden bazıları İngiliz dili eğitimi alanına araştırmacı olarak daha fazla katkıda bulunmak için üniversitelerin araştırma birimlerinde görev almışlar, orta öğretim kurumlarında ve özel okullarda dil politikalarında etkin görev yapan bireyler olmuşlardır. Böyle bir akademik geçmiş ve deneyime sahip olan İngilizce Öğretmenliği bölümü, daha fazla yönlendirmeyle daha iyi ve etkili işler yapabileceklerine inandığı iyi yetişmiş olan genç ve dinamik öğretmen ve araştırmacılara akademik anlamda değişik fırsatlar sunacak İngiliz Dili Eğitimi doktora programını büyük bit titizlikle yapılandırmış, İngiliz Dili Eğitimi alanında gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında değişik ülkelerde açılan programları detaylı olarak inceleyip,optimal düzeyde bunlara paralel hazırlıklar yapmak suretiyle etkili bir eğitim verecek düzeyde kurgulamıştır.  İngiliz Dili Eğitimi doktora programı sayesinde alanda yetişen öğretmen ve araştırmacılar doktora düzeyindeki akademik yönlendirme sayesinde yıllarca edindikleri tecrübeleriyle bilgi üretme süreçlerine katkı koyabileceklerdir. Aslında dil alanında var olan birçok problemi en iyi tanımlayabilecek olan öğretmenlerimiz, doktora programı eğitimi süresince araştırma yöntemleri ışığında daha fazla araştırma yapabilecekler ve çeşitli sorunları olan dil öğretimine daha fazla katkı sağlayabileceklerdir. Yetişmiş bu insan gücü, akademik bilgilendirme ve yönlendirmeyle İngiliz dili eğitim alanında daha fazla nitelikli bilimsel araştırma yapabilecek, etkili dil yönetimi ve öğretimi uygulamalarını hayata geçirebileceklerdir. YÖK onayı alan İngiliz Dili Eğitimi doktora programının oluşturulma ve işleyiş süreciEssex Üniversitesi (PhD in English Language Teaching), Leeds Metropolitan Üniversitesi (PhD in Second Language Acquisition and Language Teaching), SouthamptonÜniversitesi(Integrated PhD Applied Linguistics/English Language Teaching), SyracuseÜniversitesi(PhD in English Education), British ColumbiaÜniversiteleriyle (PhD in Teaching English as a Second Language) istişare edilen kuramsal bir eşgüdümün ürünüdür.

Programa kayıt olan öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesinin Büyük Kütüphanesinin üye olduğu EBSCO, ERİC, Humanities International Complete, Psychology & Behavioral Sciences Collection, Religion and Philosophy, ISI Web of Science,  ScienceDirect, TAYLOR & FRANCIS, TÜBİTAK Sosyal Bilimler Veri Tabanı (SBVT) ve EBSCO e-books & Audiobooks gibi elektronik kaynakları kullanma olanağına sahip olacaklardır. Bu sayede öğrenciler hemen hemen bütün bilimsel yayınlara rahatlıkla elektronik olarak ulaşabileceklerdir.  Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Dili Eğitimi Bölümü ayrıca TESOL Quarterly, Essential Teacher, Reading Research Quarterly, Language Arts, Language Teaching Research, Applied Linguistics, ELT Journal, Language Teaching ve Modern Language Journal gibi süreli yayınlara 2009 yılı itibarıyla aboneliği vardır.

 

Yakın Doğu Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programına kabul edilebilmeleri için aday öğrencilerin İngiliz Dili Eğitimi veya benzer alanlardan yüksek lisans derecesi almış olmaları şarttır.Doktora derecesi alınabilmesi için de adayların yedisi 3 kredilik (toplam 21 kredi) biri kredisiz olmak üzere toplam sekiz ders almaları ve tez yazmaları gerekmektedir.Programda açılan bazı dersler ise İngiliz Dili Eğitiminde Güncel Konular,  İngiliz Dili Öğretmenliği Eğitimine Yaklaşımlar,İngiliz Dili Eğitimi Öğretim Programı, Toplumdilbilim, İngiliz Dili Eğitiminde Program Değerlendirme, İngiliz Dili Eğitiminde Öğretim Tasarlama, Edimbilim ve Söylem Analizi, Eylem Araştırması, İngiliz Dili Eğitiminde İstatistiksel Yöntemler, Psikodilbilim, Yabancı Dil Eğitimi ve Eğitimsel Dilbilim, Yabancı Dil Öğretiminde Öğretmen Gelişimi, Yabancı Dil Öğretimi ve Öğrenimindeki Sorunlar, Yabancı Dil Öğretiminde Son Gelişmeler, Dil Öğretiminde Yenilikçi Yaklaşımlar, İnternetle Öğretim, Edebiyat ve Yabancı Dil Öğretimi, İngiliz Dili Eğitiminde Materyal Değerlendirme ve Geliştirme gibidir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.