banner913
banner932
banner1012

Az kaldı!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 25 Ocak 2018, 10:40

Az kaldı!

Teamülün bir gereği dün yerine getirildi ve sayın Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini KKTC Meclisinde en çok milletvekili sayısına sahip UBP Genel Başkanı Özgürgün’e verdi.

Hükümeti kurma konusunda başarılı olur, olmaz, destek bulur, bulmaz bu muhataplarına kalmış bir husustur bize hayırlı olsun demek düşer.

Ne var ki UBP ile koalisyon oluşturma hususunda KKTC Meclisinde milletvekiline sahip siyasi yapılar arasında YDP dışında kalanların UBP ile bir koalisyon oluşumuna gitme konusunda niyet beslemediklerini dünkü basın açıklamalarında bir kez daha gördük.

HP Genel Başkanı, “UBP ile koalisyon oluşturma niyeti beslemediğimizden görüşmeyi boşuna zaman kaybı olarak görüyoruz” dedi.

CTP Genel Başkanı “ Bizimde UBP ile bir koalisyona gitmeyeceğimizi açıkladık ama görüşme talebi gelirse buyursun, bir kahve ikramında bulunuruz” dedi.

TDP Genel Başkanı da bu doğrultuda bir açıklamada bulunarak UBP ile koalisyona niyetli olmadıklarını, koalisyonla ilgili görüşmenin gereksizliğini dile getirdi.

DP Genel Başkanı ise zorlama koalisyonların iyi sonuçlar vermediğini ifade ederek dörtlü görüşmelerin iyi yolda olduğunu belirterek bir anlamda UBP ile koalisyona kapıları kapatmamakla birlikte tabir yerinde ise sözü geveledi.

Dikkatinizi çekmek isterim!

Geçtiğimiz gün dörtlü takımın basına verdikleri beyanatta teamülden söz ediliyor ve bilhassa TDP Genel Başkanı hükümeti kurma görevinin öncelikle UBP Genel Başkanına verilmesi görüşü Cumhurbaşkanına ilettiklerini açıklıyordu!

Demek ki bu ifade ve yaklaşımlar bir düzmece den ibaretmiş.

 “Bak hükümeti kurma görevi UBP ye verildi ama kuramadılar” demek içinmiş!

Sonuç itibarıyla neticeye varmak konusunda az bir süre kaldı!

Kamuoyunun bu konudaki kanaatinin de oluşmasına az kaldı!

Olası koalisyon alternatiflerinin öyle çok bilinmeyenli denklem olmadığı herkes tarafından biliniyor.

Üç milletvekili ile kilit parti konumunda DP’nin olduğu da biliniyor.

KKTC’nin geleceğiyle ilgili önümüzde kritik aşamaların olduğu gerçeğinden hareketle, DP’nin hangi düşüncelere omuz vereceği, bu yolda kimlerin söz sahibi olmasına fırsat tanıyacağı ortaya çıkacak.

Anlayacağımız DP koalisyon oluşumunda tavrını ortaya dökerek hangi düşünceye hizmet ettiğini kanıtlamış olacak!

Çok değil önümüzdeki birkaç gün içinde düğüm çözülecek, vatandaş kişisel öfke ve hırslara kimlerin mağlup olduğunu yakından bir kez daha görecek!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.