banner913
banner932
banner1012

Ayranları Yok İçmeye…


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 03 Haziran 2020, 13:59

Kafaya taktı ya; ille de Ligi erkenden başlatacak.

KTFF Başkanından bahsediyorum.

“Eylül’ü bekle. Öğrenci, turist ve çalışma izni ile geleceklerden sonra pandeminin durumunu izleyelim, kalan maçları sonra oynatır, yeni sezona başlarsın” dedik. Yok, ille de inat gidecek ya; tutturdu, “Haziran’da oynanacak” diye.

Hadi bizi dinlemiyor; en büyük hastanemizin başhekimliğini yapmış, Çetinkaya Başkanı (İki gün öncesine kadar) doktor Bülent Dizdarlı’yı da dinlemiyor.

Sayın Dizdarlı “Sorun Çetinkaya’nın küme düşme potasına yakın olması değil, üstlerde de olsa sağlık açısından aynı şeyleri söylerdim” diyor ama dinleyen kim?  

Kalan sekiz hafta için futbola aktarılacak 2 milyon 500 bin TL’yi de istiyor futbol kulüplerimiz. Seneye bu rakam yedi milyon olacak. “Hükümet, para için Yenicami’de dileniyor, gelen parayı pavyonlarda harcıyor.” gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Bu parayı verme gerekçesi olan altyapı giderlerine mi harcayacaklar? Yok, başta yabancılar olmak üzere futbolcularını ödeyecekler.

Oysa, Dizdarlı’nın dediği gibi bu para ile Sağlık Bakanı’nın da çok istediği “Pandemi Hastanesi” yapılabilir. Rum tarafı, salt gelecek turistlere güvence vermek amacıyla 100 kişilik pandemi hastanesi hazırladı. Olası hastalanacak misafirlerinin tüm masraflarını karşılamayı üstleniyor.  

Futbol 18 Haziran’da başlasa ne olacak? Bittiğinde UEFA Ligi’ne mi katılacağız? Yoksa Şampiyonlar Ligi’nde mi oynayacağız?

Altı-üstü bir takım şampiyon olacak; sahada ve şehirde bir tur atacaklar. Gecesi yemek yiyecekler. Hepsi bu… Sonra sil baştan aynı film devam.

Futbol, bir temas oyunudur. Siz istediğiniz kadar milleti tatmin etmiş olmak için karşılaşmalar öncesi hızlı testler yapın, hikaye. Bülent Dizdarlı’nın dediği gibi, hızlı testin güvenirliği yok. Karşılaşmalar öncesi tüm futbolcular, teknik heyet, hakemler, sağlık personeli ve sahada yer alacak yöneticilere PCR testi uygulayacak mısınız? Hem de her karşılaşma öncesi…

Hiç sanmıyorum. Haftalardır hızlı testler yapılıyor. Onlar da sınırlı sayıda.

Yarın, bir futbolcuda bile Covid-19 tespit edilirse, sorumluluğu kim alacak? KTFF Başkanı “Ben başlatmadım, Sağlık Bakanı karar verdi.” mi? diyecek kamuoyuna.

Ekonomik hiçbir değeri olmayan futbol liglerimizi, pandemi tehlikesine rağmen ısrarla erkenden oynatma arzusunu anlayabilmiş değilim. Eskiler ne güzel söylemiş “Ayranı yok içmeye, tahtıravanla gider s..maya” diye…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.