banner913
banner932
banner1012

“Yurt dışında oy kullanmak için konsolosluklara sandık kurulmalı”

banner1020

banner974
“Yurt dışında oy kullanmak için konsolosluklara sandık kurulmalı”

banner971

Ayaklı Gazete’ye yurt dışından ulaşan bazı vatandaşlarımız, erken seçim tarihi konusunda belirlenen tarih sonrasında seçime katılmak isteyen özellikle Türkiye’deki öğrenci ve diğer vatandaşlarımızın KKTC’ye gelişlerinin çok masraflı olacağını dile getirerek bazı önerilerde bulundular.

Türkiye’de binlerce Kıbrıslı Türk öğrenci ile yaşayan Kıbrıslıların olduğunu dile getiren vatandaşlarımız  “Mesela benim yaşadığım İzmir’de bine yakın Kıbrıslı var. Bu insanların oy kullanması için neden konsoloslulara birer sandık koymazlar” diye sorguladılar.

Vatandaşlar, kendilerinin orada yaşayan birçok kişiyle konuştukları zaman oy vermek için büyük bir harcama yapacaklarını ifade ettiklerini ve bu nedenle oy kullanmaya Kıbrıs’a gelmeyi düşünmediklerini söylediklerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, “Bir oy kullanmak için nere baksanız gidiş geliş bilet ücretleri ve diğer masraflarla toplam 1500 TL’yi bulur. Yani biz neden yurtdışından oy kullanamıyoruz” diyerek yetkililere mesaj yolladılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.