banner913
banner932
banner1012

Yeni Erenköy bölgesinde başıboş köpekler perişan etti

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan Yeni Erenköy bölgesinden bazı vatandaşlarımız, geçtiğimiz günlerde bazı başıboş köpeklerin bölgede küçükbaş hayvancılık yapan kişilerin ağıllarına girerek yaklaşık 60 koyun ve kuzuyu telef ettiklerini bildirerek bu duruma tepkilerini dile getirdiler.

banner974
Yeni Erenköy bölgesinde başıboş köpekler perişan etti

banner971

Özellikle bölgede av sezonunda bazı avcılar tarafından bırakılan köpeklerin karınlarını doyurmak için ağıllarına girdiğini söyleyen bölge sakinleri, bu hayvanları ya bir şekilde kontrol altına almaları ya da uyutmaları gerektiğini ifade ettiler.

Şu anda bir küçükbaş hayvanın yaklaşık bin TL olduğunu belirten vatandaşlarımız, bu köpeklerin bir hayvancıya verdiği zararın maliyetinin yaklaşık 10 bin TL olduğunu iddia ettiler.

Son zamanlarda bu hayvanların sayısının artmasının bir başka nedeninin ise evlerinde köpek besleyen kişilerin çok fazla olan köpeklerini besleyememeleri durumunda çevreye bırakmaları olduğunu belirttiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.