banner913
banner932
banner1012

Tarihi yerlere verilen değer bu mu?

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı çevre dostu vatandaşlarımız, ülkemizin birçok yönüyle tarih tüttüğünü ancak bu tarihi iyi kullanamadığımız ve koruyamadığımızı savunarak bize gönderdikleri bir fotoğrafla sitemlerini paylaştılar.

banner974
Tarihi yerlere verilen değer bu mu?

banner971

 

Fotoğrafta görülen yerin ülkemizin en önemli tarihi yerleşim yerlerinin kalıntılarının olduğu Lapta bölgesindeki Lamboussa Krallığı’nın bulunduğu yer olduğunu dile getirdiler.

Bu tarihi mekanın özellikle yaz aylarında artan turistlerle birlikte ziyaretçilerin akınına uğradığını söyleyen çevre duyarlısı vatandaşlarımız “Ancak gördüğünüz gibi bu tarihi yerleşim yerinde molozlar ve çöpler yığınlar halinde duruyor. Bunu gören turistler ise herhalde bizi lanetliyordular. Zira böyle bir tarihi yer içinde çöplerin olmaması gerekir. Tarihi yerlere verdiğimiz değer bu mu?” diyerek adeta isyan ettiler.

Buraların gerek Lapta Belediyesi gerekse Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınarak gözümüz gibi bakılması gerektiğini ifade eden vatandaşlarımız, yetkilileri göreve davet ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.